Sarea

Postat de Miha in Condimente pe 29 Oct 2009, 12:04

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

Sarea comuna este o substanta ce se intalneste pe tot globul: in depozite de roca subpamantene, in apa de mare.

Sarea din apa de mare se prepara prin evaporarea apei sarate in "gradinile de sare", la sfarsit ramanand doar sarea cristalizata. Sarea de roca este extrasa din minele de sare, apoi este macinata si cernuta. Exista sare cu mai multe tipuri de granulatie.

Sarea alba se obtine prin curatare chimica, sarea naturala avand culoarea gri.

Exista mai multe tipuri de sare: sarea cu iod si fluor (care previne aparitia gusei si deteriorarea dintilor), sarea fara sodiu ( este o sare de regim, sodiul fiind substituit de potasiu sau magneziu.Este folosita foarte putin, avand un gust amar) si sarea din ierburi (sarea este amestecata cu diferite condimente, usturoi, telina sau ceapa).

Este recomandat a se consuma cel putin 2 grame de sare pe zi. Sodiul este un element foarte important in homeostazia organismului, numarandu-se printre mineralele vitale.

Atentie insa la consumul mare de sare. Poate provoca cresterea tensiunii la persoanele sensibile la sodiu si la cele cu risc crescut la afectiunile provocate de circulatia sanguina.

Sarea se pune in orice fel de mancare, intensifica aroma mancarurilor si  echilibreaza pana si mancarurile dulci. Este folosita ca si conservant, pentru ca impiedica formarea bacteriilor si a mucegaiului. Incetineste procesul de fermentare a painii si joaca un rol foarte important in procesarea branzei.

Retete recomandate:

Painici cu miez pufos si crusta de sare grunjoasa

Ardei iuti si ardei capia in otet

Caras in solzi si sare

Pui in crusta crocanta de mustar

Comentarii (2)

13.02.2011, 16:12

22.01.2016, 23:47

Am citit articolul ca am crezut ca-i vorba de mustar )

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola