Bucataras hai hui prin Toscana: Batrinul si inghetata

Postat de Bucataras in Bucataras hai hui pe 19 Iul 2013, 09:13

Articol pe placul a 28 bucatarasi
comenteaza

 Cu timplele carunte si o mustata deasa sub nasu-i mare, barbatul statea in fund pe pragul micutei sale afaceri. Avea in dreapta un snop de menta verde, care parfumase totul in jur. Ii rupea frunzele si le aseza tacticos in galeata din fata sa. Ai fi putut jura ca-i batrinul Geppetto in timp ce mesterea la Pinochio. Ma asez linga el. Se uita la mine cu o privire jumatate mirata, jumatate incintat, vazind cum savurez inghetata din zmeura si rozmarin. "It's the best ice cream", deschid vorba. "Noooo, no ice cream! Gelato!", ma contrazice. In Italia sint 36.000 de producatori de inghetata, iar batrinul Dondoli se lauda ca a lui e cea mai buna. "Folosesc numai ingrediente naturale", ne zice dindu-ne pe la nas menta proaspata. "Cum de ati amestecat zmeura cu rozmarinul? Dau impreuna o aroma Dumnezeiasca!". Doar zimbeste. Pe usa gelateriei sale scrie: cea mai buna inghetata din lume 2 ani consecutiv. Pe pereti sint tablouri. Pisicherul s-a pozat cu vreo 3 Miss Toscana, dar si cu Tony Blaier, fostul prim ministru al Angliei. Cu zimbetul sau sugubat isi traieste gloria in micutul oras medieval San Gimignano. Daca ajungeti in zona, nu-l ocoliti pe Sergio  Dondoli si inghetata lui.

  • 1Prietenul de calatorie al bucatarasilor, Nikon D7000, a fost pus la dispozitie de www.f64.ro pentru fotografii cit mai reusite 

Comentarii (16)

20.07.2013, 22:35

Ce frumos. Chiar s-a deschis si la noi in oras cam de o luna o gelaterie si scrie ca au inghetata 100% naturala dar inca nu am mancat una. M-ai facut curioasa asa ca atunci cand trec pe acolo o sa incerc o inghetata...

22.07.2013, 22:16

"Noooo, no ice cream! Gelato!"...super tare !!!

23.07.2013, 02:36

Minunat ,imagini delicioase , vacanta , gelato si soare

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21