Ce e varza Kale si care sunt cele 10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre ea

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 18 Feb 2016, 15:25

Articol pe placul a 18 bucatarasi
comenteaza

In momentul de fata, varza Kale este unul dintre cele mai laudate superalimente. 

Insa, nu este deloc vorba de o exagerare. Varza Kale este intr-adevar o leguma incredibila.

Chiar daca in Romania nu este inca foarte populara, o gasiti in mai toate supermarketurile si, avand in vedere ca este foarte usor de cultivat si adaptabila la toate mediile, probabil o vom gasi si in piete, intr-un viitor apropiat.

Iata 10 lucruri interesante care va vor face sa doriti s-o consumati cat mai des:

1. Extrem de bogata in vitamine si minerale

Varza Kale este o adevarata "bomba" de minerale si vitamine.

De exemplu, o portie cruda continte doar 33 de calorii, 684% din doza zilnica necesara de vitamina K, 134% din doza zilnica necesara de vitamina C, 206% din doza zilnica necesara de vitamina A, plus fier, acid folic, omega 3, magneziu, calciu, fibre si 2 grame de proteine. 

2. Mai buna pentru oase ca laptele

Varza Kale contine mai mult calciu decat o cutie de lapte.

3. Curata ficatul

Frunzele de Kale contin fitonutrienti cu rol antioxidant ce ajuta foarte mult la detoxifierea ficatului.

4. Buna pentru ochi 

Printre bunatatile pe care le contine, varza Kale se poate lauda si cu cantitati mari de luteina, o substanta care incetineste imbatranirea ochilor si imbunatateste vederea. 

5. Scade colesterolul

Anumite studii au demonstrat ca persoanele care au consumat suc de varza Kale zilnic, timp de 12 saptamani, au intregistrat o marire de 27% a colesterolului bun (HDL) si o scadere de 10% a colesterolului rau (LDL).  

6. Scade riscul aparitiei diabetului de tipul 2

Frunzele crete ale acestei verze sunt bogate si in acizi grasi (omega-3), care reduc aparitia diabetului de tipul 2 si imbunatatesc circulatia.

7. Ajuta la eliminarea kilogramelor nedorite

O portie de varza Kale contine 5 grame de fibre, care ajuta digestia si dau senzatia de satietate. Ceea ce inseamna ca puteti folosi varza Kale pentru a scapa de senzatia de foame pentru o perioada mai mare de timp, fara a simti nevoia s-o potoliti cu alte alimente nesanatoase, mai la indemana.

8. O leguma europeana 

Contrar aparentelor, varza Kale a fost cultivata mai intai in Europa, in urma cu 2000 de ani, fiind foarte populara in Imperiul Roman. Abia in secolul al XVII-lea a ajuns si in Statele Unite. 

9. Usor de integrat in orice dieta

Varza Kale poate fi foarte usor integrata in orice fel de mancare. Poate fi facuta salata, poate fi pusa in omleta, poate fi facuta chipsuri, smoothie etc. 

10. Cea mai "murdara" leguma 

In acelasi timp, varza Kale are si un mare minus: se afla printre cele mai "murdare" legume. Adica, printre cele mai contaminate cu pesticide. De aceea este indicat fie sa alegeti varza Kale crescuta organic sau s-o spalati foarte bine. 

Sursa foto: milkandhoneywellness.com

Sursa articol: foodmatters.tv

 

Comentarii (5)

18.02.2016, 16:15

O sa gust cand o intalnesc Cica pisica a murit de curiozitate . Eu de curiozitate incerc preparate , legume , ingrediente noi

18.02.2016, 17:00

Bine de stiut! N-am intalnit-o.

24.02.2016, 07:57

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21