Cum scapam de lacrimi cand taiem ceapa

Postat de Adinuta in Tipsuri pe 30 Oct 2011, 08:50

Articol pe placul a 11 bucatarasi
comenteaza

Serialul secretelor de bucatarie continua astazi cu episodul legat de taierea cepei. Cu totii ne lovim de acelasi impediment cand taiem ceapa: lacrimile care ne curg siroi si usturimea aferenta.

Astfel, cele mai comune si folosite metode prin care putem sa scadem din taria usturimii sunt:

1. Se pune ceapa in frigider cu cel putin 30 de minute inainte de a o taia;

2. Se poate tine 5 secunde in cuptorul cu microunde;

3. Se taie langa un jet de apa care curge, mai exact langa robinetul de la chiuveta;

4. Se taie sub hota de la bucatarie , cu conditia ca aceasta sa functioneze foarte bine si sa nu fie infundata.

5. Se tin in dinti doua-trei bete de chibrit in timp ce se taie ceapa.

6. Se mesteca o bucata de paine, de preferat coaja de paine.

7. Se tine in gura o lingura metalica.

8. Se taie si se elimina baza cepei.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

 

Comentarii (5)

31.10.2011, 11:16

Se tine in apa rece 10 minute, curatata, inainte de a o taia.

31.10.2011, 11:30

Si eu procedez ca si Motanel,poate nu chiar 10 minute dar si eu am senzatia ca functioneaza

10.11.2011, 09:01

sti-am doar varianta cu nr.3

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S