Dr. Anamaria Iulian: "Cum mananc pentru a preveni osteporoza"

Postat de Bucataras in Tipsuri pe 26 Iul 2012, 02:30

Articol pe placul a 17 bucatarasi
comenteaza

Osteoporoza se caracterizeaza printr-o demineralizare progresiva a oaselor, in special prin scaderea calciului, afectand coloana vertebrala, bazinul, oasele picioarelor, dar si ale mainilor si maxilarelor. Este o boala care progreseaza silentios ani de zile, putandu-se manifesta brusc prin fracturi.

"Alimentatia corecta formeaza oase puternice, dezvolta si mentine sanatatea lor prin aportul de calciu, care ocupa un loc de prim ordin atat in prevenirea, cat si in tratamentul osteoporozei. Laptele si produsele lactate: iaurtul, branzeturile proaspete slabe, parmezanul si cascavalul au marele avantaj de a oferi calciu impreuna cu vitamina D, cu o mare  biodisponibilitate,cu alte cuvinte care se absoarbe mult mai usor decat din legume", marturiseste doctorul Anamaria Iulian, continuind: "Practic, cresterea consumului de alimente bogate in calciu poate fi realizata prin adaugarea laptelui la micul dejun peste cereale,a branzei proaspete si a parmezanului peste salate,a laptelui degresat peste fructe,seminte si nuci,dar si in omleta,prin aducerea sistematica a macaroanelor cu branza,a clatitelor cu branza si stafide sau cu urda si marar la micul dejun,prin combinarea mamaligutei cu branza cu iaurt in loc de smantana,deoarece are mai multa grasime decat calciu.

Prin combinarea fructelor congelate cu iaurtul putem obtine usor o inghetata,c are sa ofere  o gustare deliciosa, sanatoasa si  bogata in calciu.

Pentru pranz,pastele cu legume,ravioli cu spanac ,cartofii noi sau orezul integral,sufleul de broccoli pot fi servite alaturi de branzeturi proaspete si/sau parmezan ras,iar seara, salata de varza bogata in calciu,poate fi si ea presarata cu telemea rasa. 

Legumele cu frunze verzi:spanacul,broccoli,varza,rucola,alaturi de  fasole,mazare,quinoa,germeni de grau,nuci si migdale aduc un aport crescut de calciu si fosfor,vitamina C si K,magneziu,zinc,fluor si fier,toate participand la mineralizarea osoasa,la formarea  tesutului conjunctiv de suport,la reglarea si optimizarea functionarii enzimelor implicate in procesul de remodelare osoasa".

Citeste si 10 alimente pentru oase si dinti puternici pentru copilul dumneavoastra si afla cine este dr. Anamaria Iulian.

Comentarii (3)

26.07.2012, 11:12

asta e pt noi, bucataresele

01.08.2012, 09:40

super articol ,este bine ca gasesc aici pe bucataras astfel de informatii

13.08.2012, 17:28

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola