10 alimente pentru oase si dinti puternici pentru copilul dumneavoastra

Postat de Bucataras in Tipsuri pe 17 Iul 2012, 08:20

Articol pe placul a 16 bucatarasi
comenteaza

Bucataras.ro si Delaco va propun o serie de articole sustinute de dr. Anamaria Iulian, medic si psihoterapeut Food Psychology Coach. Este un proiect care-si propune sa aduca sfaturi utile pentru alimentatia copiilor nostri sau a noastra.

Alimentatia adecvata calitativ, echilibrata si diversificata ramane cea mai sigura cale de a avea un copil sanatos si dezvoltat armonios.

Mamicile cu copii mici, preocupate de nutritie, ar trebui sa stie ca alaturi de lapte, iaurt si branzeturi, administrate in portii de 3-5 pe zi, organismul copiilor lor mai are nevoie si de vitamine (D,C,A), minerale (Ca, Mg, fosfor, zinc, fluor) si oligoelemente (bor, siliciu si seleniu) pentru a avea oase puternice, rezistente si dinti frumosi, fara carii.

Daca ar fi sa alcatuim un top zece al alimentelor care construiesc oase si dinti sanatosi am avea :

1.Lactate, in special, branzeturile foarte bogate in calciu si cu un continut redus in grasimi: branza de vaci, perle de branza cu smantana, branza calcica, urda si ricotta.

2.Peste oceanic, fructe de mare, ulei de peste.

3.Legumele cu frunze verzi: spanacul, urzici, etc

4.Cruciferele: broccoli, conopida, varza, varza de Bruxelles.

5.Cerealele integrale.

6.Semintele de susan, dovleac, in.

7.Fructele de sezon si cele oleaginoase: nuci, migdale, alune.

8.Germeni organici de grau, de lucerna, de soia.

9. Oua.

10.Carne.

Aceste alimente, alaturi de reducerea stresului din viata copiilor dumneavoastra si de exercitiile fizice regulate cum ar fi: dansul, mersul pe role, alergatul, innotul, plimbatul pe jos, etc. duc la obtinerea unei densitati osoase optime care va tine fracturile si osteoporoza departe de acestia, conferindu-le in acelasi timp o postura eleganta, o dentitie sanatoasa si un “look” agreabil.

Impreuna cu aceste sfaturi vom avea in cadrul fiecarui articol si o minirubrica de "Stiati ca...". Iata informatia de azi:

"Ceapa, ridichile si prazul conţin un antibiotic natural numit alicină, care este capabil să distrugă germenii patogeni fără a elimina totodată si fibra microbiană necesara bunei funcţionări a colonului?"

Cine este Anamaria Iulian

Anamaria Serban Iulian este doctor si psiholog, medic primar de Medicina Familiei, psiholog psihoterapeut de formare experientiala si consilier de nutritie. 

 "Singurul lucru care m-a animat si m-a motivat este dorinta de a face ceea ce imi place, iar medicina a fost profesia la care m-am gandit intotdeauna; facultatea de psihologie si masterul in domeniul psihoterapiei avand rolul de a-mi facilita intelegerea si consilierea pacientilor, precum si de a-mi furniza o metoda alternativa sau adjuvanta-dupa caz- de tratament. Este esential pentru mine sa imi placa ceea ce fac, pentru ca doar asa pot lucra zi si/ sau noapte, doar asa pot investi energie, timp, neuroni si emotie in munca mea. In timpul liber prefer calatoriile , hikingul - mersul pe munte - schiatul, sa joc tenis, in functie de anotimp si dispozitie, sa ascult muzica clasica, sa citesc - mai ales literatura engleza - sau sa urmaresc la tv. un balet, un documentar sau un film bun. 

Sunt o persoana optimista, pozitiva, relativ non-conformista, care crede cu tarie ca doar educatia si curiozitatea "creatoare" de-a lungul intregii vieti, pot mentine un spirit tanar, elegant si, de ce nu ,implinit. Implinirea, pentru mine, consta in gratia si priceperea cu care stim sa imbinam proportiile intr-un intreg, viata profesionala cu cea intima, personala, aspiratiile cu banala realitate cotidiana, noul cu traditia si obisnuinta", marturiseste Anamaria pe siteul ei http://www.frumossisanatos.ro/

19 ani de experienta in domeniul medicinei

2012 - 19 ani de experienta in domeniul medicinei

- 11 ani de practica medicala ca si doctor

2005 – 2010 - medic specialist M.F. cu cabinet individual in contract cu CAS

- psiholog, colaborator al fundatiei „Principesa Margareta” in cadrul programelor de educatie pentru sanatate, reealizate impreuna cu firma Pfizer: concepere si sustinere de traininguri pe teme medicale si psihologice pentru cadrele didactice; lucru cu copiii in cadrul programelor „after school” ale fundatiei.

- autor al unui manual alternativ de educatie pentru sanatate, pe teme ca: sanatatea alimentatiei, sanatate mintala, sport si fumat. Manualul a fost elaborat ca urmare a colaborarii cu fundatia „Principesa Margareta” si firma Pfizer si a stat la baza elaborarii unui site al fundatiei pe teme de educatie sanitara si igienico-dietetica.

- consilier de nutritie specializat in tratamentul dietetic al pacientilor cu boli metabolice grave cum ar fi: diabetul zaharat si obezitatea.

2002 – 2004 - medic rezident cu o experienta de peste 2500 de ore garda in serviciul de Urgente si Terapie Intensiva Pediatrica tratand come, intoxicatii diverse, sepsis-uri de etiologii diferite, etc.

2000 – 2001 - medic invitat – Lyon, Franta – Spitalul de Neurologie si Neurochirurgie „Pierre Wertheimer”

- participare la sedintele de consiliere si psihoterapie ale parintilor si copiilor tratati neurochirurgical

- efectuarea primelor consultatii ale pacientilor, stagii pe sectiile de S.I.P.O. (terapie intensiva postoperatorie); participarea la organizarea si buna desfasurare a unor conferinte cu caracter medical.

1999 – 2000 - Medic stagiar in stagiu obligatoriu in cadrul programului de pregatire postuniversitara al Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca.

- stagiu efectuat in Clinica Universitara Medicala si Chirurgicala III, cu program de training in medicina interna (6 luni) si chirurgie generala (6 luni), beneficiind de o experienta semiologica deosebita, dar si de initierea in domaniul imagisticii ecografice, initiere efectuata prin amabilitatea si bunavointa domnului Profesor Radu Badea.

STUDII: 

2008 – 2010 : doua mastere simultane in psihoterapie si psihodiagnoza ale Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, specializarea Psihologie, Universitatea Bucuresti

2005 – 2008: studenta a Facultatii de Psihologie si si Stiintele Educatiei, sectia Psihologie, Universitatea Bucuresti

2005 Examen de medic specialist in Medicina de Familie

2001 - 2004: Rezidentiat in Medicina de Familie, efectuat in Centrul Universitar Brasov

1993 – 1999: Studenta in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” , Facultatea de Medicina Generala , Cluj-Napoca.

1998 – 1993: Liceul de Matematica – Fizica „Octavian Goga”, sectia Matematica, Zalau, jud. Salaj

1981 – 1989: Scoala de Muzica si Arte Plastice, clasa pian, Zalau, jud. Salaj

ATESTATE

1995, octombrie: Curs de consiliere in tentativele de suicid, organizat de Alianta Anti-Sinucidere din Cluj-Napoca

1996, ianuarie-martie: Basic Life Support (BLS) si Advanced Life Support (ACS), cursuri organizate de The Mobile Emergency and Resuscitation Service (SMUR) din Cluj-Napoca

2002, februarie: curs organizat pentru medicii de familie despre „Contemporary Approach on Arterial Hypertension”

Comentarii (3)

30.07.2012, 01:59

dr. Anamaria Iulian cred ca ar fi omul potrivit pentru mine ,poate reuseste sa-mi gaseasca declicul benefic

10.08.2012, 16:41

25.11.2012, 14:07

foarte tare

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]