In sfirsit, un magazin adevarat: Kitchenshop!

Postat de Bucataras in Bucataras in oras pe 15 Aug 2010, 10:00

L-am tot asteptat. Vazusem reclama in AFI Cotroceni, identificasem locul, linga hypermarketul Real, iar cu o saptamina intirziere (s-a deschis pe 3 august) i-am trecut pragul. Este fascinant! O gama foarte larga de produse dedicate bucatariei, branduri care respira calitate. Cutitele Myabi ZWILLING J.A. HENCKELS, vasele Emile Henry sau produsele Staub le puteti admira, cumpara si utiliza dintr-un singur loc. Intr-un spatiu de circa 165 de metri patrati iti incinta ochiul 5.000 de ustensile de bucatarie!

Miyabi, frumusetea taisului perfect

Cutitele Miyabi pastreaza traditia faimoaselor sabii japoneze, care nu sunt numai incredibil de ascutite dar si extraordinar de frumoase. Designul lamei autentice japoneze precum si taisul foarte ascutit ale cutitelor Miyabi, va va fascina de la prima atingere. Iubitorii bucatariei japoneze vor aprecia de asemenea balansul perfect si manerul confortabil inca din prima zi. Cutitele Miyabi sunt realizate in orasul SEKI din Japonia, in traditia veche de sute de ani a mestesugarilor care au produs celebrele sabii japoneze. Orasul Seki reprezinta un centru industrial de sabii si cutite inca din secolul al 14-lea. In anul 2004 ZWILLING J.A. HENCKELS a fuzionat cu cel mai important producator de cutite din orasul Seki. Astazi compania foloseste tehnica germana impreuna cu experienta japoneza, rezultatul fiind productia de cutite la cele mai inalte standarde, sinonime cu noul brand Miyabi ZWILLING J.A. HENCKELS.

Taietura perfecta

In timp ce in cultura lumii din vest, taiatul alimentelor face parte din rutina zilnica, pentru japonezi este mai mult o forma de arta. Mancaruri ca sushi sau sashimi sunt servite crude si sunt considerate ca fiind cele mai delicate alimente. Astfel, numai cele mai ascutite cutite pot pastra textura si gustul fin al acestor alimente uneori foarte scumpe. De asemenea, prezentarea specific japoneza a acestor preparate nu ar fi posibila fara cutite extrem de ascutite.

Citeste mai multe aici

Produsele Emile Henry

Francezii sunt, probabil, natiunea pentru care gatitul este “arta culinara” in proportie de 99% dintre cazuri. Pentru ei, ustensilele de bucatarie trebuie sa fie nu doar de cea mai buna calitate, dar si frumoase, obiecte pe care sa le privesti si sa le manuiesti cu placere si pricepere.

Tocmai de aceea, in aceasta tara s-a dezvoltat, inca din 1850, o afacere de familie, unul dintre cele mai elegante ateliere care produc vesela, oale, cratite, intr-un cuvant tot ceea ce este necesar pentru gatit. Este vorba despre vasele ceramice Emile Henry, fabricate integral manual, dupa metode traditionale.

Compania Emile Henry din Marcigny, Burgundy, Franta, creata in 1850, este o firma internationala care produce vase de bucatarie, din ceramica speciala rezistenta la socuri mecanice si termice: CERADON® si Flame® (in plus fata de vasele din ceramica CERADON®, cele din ceramica Flame®, pot fi folosite si pentru gatit la flacara). In prezent, peste 200 de mesteri artisti realizeaza renumitele vase in cele 4 ateliere ale companiei. Produsele Emile Henry sunt din lut. Printr-un procedeu tehnologic unic, acestea devin rezistente atat la temperaturi inalte sau joase, cat si la modificari bruste de temperatura (vasele pot fi bagate direct din frigider in cuptor la 250°C, fara a suferi niciun fel de deteriorare). De asemenea sunt foarte rezistente la lovituri, zgariere sau alte socuri mecanice.

Produsele Emile Henry au dimensiunea si adancimea potrivita si in plus au caracteristici speciale ce fac din ele niste ustensile dorite de toti cei carora le place sa gateasca si sa manance bucate delicioase. Sunt grupate in colectiileURBANCLASSIC colors, FLAME si GASTRON. Proprietatile tuturor produselor Emile Henry:

  • Se pot pune direct din frigider in cuptor. Vasele sunt rezistente la temperaturi inalte si la microunde;
  • Nu se ciobesc si nu se zgarie usor. Poti sa tai direct pe vas fara sa zgari produsul;
  • Vasele pot fi curatate usor manual;
  • Se pot spala si in masina de spalat vase;
  • Nu contin metale nocive fiind 100% sigure pentru mancare;
  • Materialul nu se decoloreaza in timp oferindu-va o mare varietate de culori ce dureaza;
  • Au 3 ani garantie daca sunt utilizate corect.

Vasul Tanjine de la Emile Henry

“Tagine (sau Tajine) este unul dintre cele mai populare feluri de mancare din bucataria marocana. Denumirea de Tagine vine de la vasul de lut cu acelasi nume, care este uneori smaltuit si pictat cu motive traditionale si este compus dintr-o farfurie mare cu bordurile ridicate si un capac conic. Tajine (Tajina) este o mancare in care legumele, fructele si carnea se gatesc inabusit impreuna. Constructia vasului tagine permite aburului sa circule prin interior, mentinand in acelasi timp o temperatura ridicata. Astfel, toate aromele ingredientelor sunt pastrate iar carnea isi pastreaza aroma si devine suculenta. ”Nimic din bucataria marocana nu se pregateste la minut si nici tajina nu face exceptie: ingredientele se gatesc in sos propriu si au nevoie de 1-2 ore pentru a fi gata. Tajina, in mod traditional, se serveste in vasul care ii poarta numele si isi pastreaza savoarea ingredientelor datorita constructiei sale speciale, concentrand toate aromele mancarii in recipient.  Vasul este in acelasi timp un mic cuptor portabil, recipient pentru gatit si vas de servit. Tot in mod traditional, tajina se mananca cu mana folosind bucati de paine in loc de tacamuri. Cutitul este folosit doar pentru a taia carnea. Toti mesenii servesc mancarea din aceeasi farfurie, fiecare persoana avand partea sa de tajina. Vasul Tagine de la Emile Henry este fabricat din ceramica speciala smaltuita, usor de manuit si usor de spalat. Se poate folosi direct pe flacara, la foc mic, sau in cuptorul traditional, la microunde sau pe toate tipurile de masini de gatit: cu gaz, electrice, cu halogen, exceptand cuptorul cu inductie.

Staub - brandul de referinta în rândul celor mai mari bucatari din lume

Staub este brandul de referinta în rândul celor mai mari bucatari din lume, inclusiv Paul Bocuse (cel mai celebru bucatar francez). Ei folosesc produsele Staub, nu numai în bucatarie, dar si pentru servire la masa, fapt care arata calitatea de prim rang ale acestor produse. Datorita perfectiunii de productie, care combina tehnologia, traditia si modernul, Staub este un adevarat punct de reper în Franta si în întreaga lume. Staub este distribuit în 50 de tari, din Europa, Japonia, China, America de Nord si SUA. Este o afacere de familie cu sediul în Alsacia (Franta) si a fost creata de Francis Staub. Toate produsele sale smaltuite din fonta sunt fabricate în Franta in trei unitati de productie care includ o turnatorie, doua fabrici de smaltuire si o fabrica de gresie.

Produsele Staub pot fi utilizate pe toate tipurile de surse de caldura, inclusiv inductie si pot fi apoi aduse direct pe masa. Ele sunt ideale pentru bucatarii profesionisti, precum si incepatorii interesati sa descopere beneficiile mancarii delicioase si sanatoase. În iunie 2008, Staub s-au alaturat grupului ZWILLING JA Henckels.

Un pic de istorie

Firma Staub a început ca o afacere de familie, fiind lansata în 1892 ca un magazin de vase pentru gatit, de bunicul lui Francis Staub, Auguste Waldner, în Alsacia, Franta. Dupa o scurta perioada aventuroasa, carismaticul Francis a decis sa-si schimbe profesia prin preluarea afacerii de familie. În 1974, el a cumparat o fabrica de fonta si astfel intreprinderea producatoare de vase de gatit Staub s-a nascut. În functie de cresterea companiei a facut si noile sale achizitii. Acum dupa mai mult de treizeci de ani, compania este lider de necontestat în Franta, pe piata producatorilor de vase de gatit din fonta. Utilizate de unii dintre cei mai celebrii bucatari din lume, precum Paul Bocuse, Thomas Keller, Jean Joho si Joël Robuchon, vasele Staub combina traditionalul cu modernul.

Citeste mai mult aici

"Vă reamintim că firma Kitchenshop srl este o firmă românească 100%, iar conceptul KitchenShop este propriu. KitchenShop este singurul magazin specializat pentru gătit din România. In noul nostru magazin, într-un spaţiu de 165 mp, veţi găsi peste 5000 de articole de bucătărie, de la cei mai renumiţi producători din domeniu, dar şi cele mai atractive şi mai noi gadget-uri!"

echipa Kitchenshop

Eu sigur voi deveni clientul lor. Daca nu reusiti sa le calcati fizic pragul :), atunci magazinul online va va fi sigur de mare ajutor: www.pentrugatit.ro

Comentarii (14)

23.08.2010, 18:17

ei cucu ...atatea cadouri...

Ina

Ina
27.08.2010, 22:05

in noiembrie e ziua mea....sa va zic ce cadou vreau? N-as vrea sa vizitez standurile alea, ca m-as imbolnavi de inima rea

29.10.2010, 15:23

Acolo este raiul bucatarilor?????????OOOOOOOOOOO cate as mai vrea si eu

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola