INTERVIURILE BUCATARAS: ELA68

Postat de Bucataras in Bucatarasii pe 11 Mar 2014, 14:30

Articol pe placul a 37 bucatarasi
comenteaza

Continuam seria interviurilor noastre cu Ela! O fire optimista, prefera sa vada jumatatea plina a paharului, visatoare si...va las pe voi sa o descoperiti mai bine. :)

Antreul

1.Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?

Prietenii si rudele imi spun Mihaela, Ela mi-au spus parintii cand eram mica si tot asa ma striga si acum. Intr-un fel, pe Bucataras ma simt ca la casa parinteasca, deci foarte bine. In ultimii 20 de ani s-au intamplat foarte multe in viata mea, una din marile incercari a fost accidentul tatalui meu ( AVC ) care mai bine de 13 ani sta imobilizat la pat. A trebuit sa ne mutam impreuna, ca s-o pot ajuta pe mama .

Consider ca nimic nu este intamplator in viata si vreau sa cred ca acest lucru a generat si intamplari fericite, asadar, sa privim partea plina a paharului. O, da, anul acesta implinesc 20 de ani de casatorie, de la acest moment ar trebui sa povestesc, nu ? Am o fetita care in vara implineste 19 ani si un sot super priceput la bucatarie. El da sarea si piperul mancarii si se incumeta sa iasa din clasic. Imi place sa fac fotografii, de aceea, in perioada in care am stat in somaj, avand timp mult la dispozitie, m-am hotarat sa deschid un blog culinar. Daca va face placere, il puteti vizita la adresa din profil, astept bineinteles si criticile voastre, poate il mai infrumusetez putin.

2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?

Sunt un om de cuvant , am simtul umorului dezvoltat si prefer sa las de la mine …….si las mult , numai sa fie intelegere si armonie. Sunt in stare s-o iau de la zero in orice moment., in orice situatie. Nu m-am laudat prea tare, asa-I ?

3. Principalul tau defect?

Sunt emotiva.

4. Care sunt cele mai indraznete planuri pe care le ai?

Pe termen scurt, imi doresc sa invat tot ce inseamna arta fotografica, sa exploatez la maxim aparatul foto pe care-l detin. Asta, pentru ca nu-mi plac pozele pe care le fac “dupa ureche”. Mi-ar placea sa am mai mult imp liber, un job mai lejer care sa-mi permita sa ma ocup si de micile placeri, activitati care-ti hranesc sufletul.

5. Cum te-ai indragostit de Bucataras.ro? (fara sa stii ca site-ul a fost lansat de doi barbati) :))

Sunt membru bucataras din septembrie 2011, iar prima reteta postata a fost 1 octombrie 2012. Curios, nu-mi dau seama ce-am facut intre cele doua date ? M-a atras mult faptul ca este interactiv, in timp real. Chiar n-am stiut ca site-ul a fost lansat de doi barbati , sa mi-l prezentati si mie pe-al doilea, sa-l adaug la prieteni ☺

6. Unde petreci mai mult timp intr-o zi: pe net sau in bucatarie?

Considerand si orele de serviciu, raspunsul corect este pe net . Sa nu ma spuneti , da ?

7. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie?

Dupa ce m-am maritat. Am un sot gourmand pe care nu-l pot pacali cu ceva “ieftin”. Am cochetat si inainte, am “furat” meserie de la parinti, iar prima data am gatit o ciorba de legume care a iesit mai mult ghiveci.

Felul principal

1.Care e felul de mancare care iti aduce aminte de copilarie?

Scoverzile, duminica ne intalneam toata familia la bunici, la tara ,iar la cina, ne asezam toti in jurul mesei si stateam la povesti. Bunica facea teancuri de scoverzi umplute cu branza si ou, sau simple.

2. Ce ai manca in fiecare zi si tot nu te-ai satura?

Daca e vorba de un preparat, as putea spune placinte, sau tot ce contine un aluat sau foietaj. Chiar si paine goala. Ca si fruct, pepenele rosu e preferatul meu si nu m-as satura niciodata.

3.Unde ai mancat cel mai tare preparat ever?

In 1986, cand am vizitat Ungaria, am mancat prima data un fel de salam Chorizo, mi s-a parut exceptional pentru vremurile acelea.

4. Care e reteta cu care dai pe spate pe oricine, oricand?

Toti prietenii imi lauda prajitura cu crema de ness, care ia si forma de tort de multe ori. Se cere bis, nimeni nu-I rezista.

5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodata?

Am fost tare fascinata cand am aflat de existenta inelului pentru tort, pana atunci ma intrebam cum se poate ca un tort sa aibe straturile atat de egale, fara ca marginile sa fie lasate ?

6. Care e cea mai mare boacana pe care ai facut-o in bucatarie?

O repet mereu, chiar si acum mi se intampla, uit sa pun ou la chiftele.

7. Ce nu ai manca nici daca ti s-ar oferi la schimb un sac de bani?

Depinde de marimea sacului si de moneda ☺.Se spune prin targ “ niciodata sa nu spui niciodata “

Desertul

1. Ce ti se pare sexy?

Mi se pare sexy replica din filmul A walk to remember, “Our love is like the wind…..i can`t see it, …..but I can feel it “.

2. Cum arata barbatul ideal, in viziunea ta?

Intelegator, calm si daca se poate, sa aibe si cateva patratele la el ………………de ciocolata ! La ce va gandeati ?

3. La ce visezi?

La o casuta mica pe care s-o amenajez in stil rustic, sa ma simt ca la casa bunicilor, perioada in care am fost foarte fericita, ocrotita si lipsita de griji.

4. Ce pasiuni ai?

Tot ce tine de hand-made. Pe de alta parte, imi place mult sa “colectionez” proverbe, cugetari, citate, aforisme, maxime. Motto-ul meu de suflet este a lui Blaise Pascal :” Daca Dumnezeu nu exista, nu pierzi nimic crezand in El, dar daca El exista si nu crezi, atunci ai pierdut totul”. A, era sa uit, imi place mult sa ornez torturi . Stiu ca mai am multe de invatat, dar astept mereu cate-o ocazie sa pot gandi o schema.

5. Ce urasti cel mai mult?

Mandria si minciuna.

6. Cum te relaxezi?

De mica mi-a placut sa privesc bolta instelata. Nu exista un cer mai minunat ca in comuna Cervenia ( la 15 km de Alexandria) , locul copilariei mele. Serile stateam pe prispa ore-ntregi uitandu-ma la stele si nu ma saturam. Se distingea foarte bine Calea Lactee, iar cand era luna plina, noptile erau atat de luminoase ca se vedea ca la amurg. Mica fiind, ma intrebam, oare unde se termina cerul ? Ce exista dupa infinit ? Asta ma relaxeaza, ma umple de energie si imi da o stare de bine. Ma relaxez si conducand, cand ma urc la volan ma vindec de orice stress sau durere de cap.

7. Culoarea / genul de muzica / florile preferate?

Alb si Roz deschis / Enya si restul / Lacramioare si bujori

Nota de plata

Ai la dispozitie minimum 5 minute si maximum o viata sa vorbesti frumos despre Bucataras.ro. Incepe aici:

Bucataras este refugiul meu cand sunt trista, cand sunt bucuroasa, este prietenul care-ti este alaturi la orice ora, este cartea mea de bucate, este Mos Craciun pe care-l astept cu nerabdare in fiecare an si sponsorul meu cand il impresionez cu o reteta deosebita.

Un gand bun pentru cele/cei cu care am rezonat, stiti voi bine care sunteti ! Si ca sa inchei cum imi place, arunc in eter o maxima a lui Confucius : Bucataras, oriunde te indrepti, fa-o din toata inima !

Comentarii (70)

09.01.2015, 09:04

Si eu ma bucur sa te cunosc Cris , chiar si virtual

19.03.2015, 11:16

frumos

04.05.2015, 14:41

monik,

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]