Interviurile Bucataras: Mihaelar63

Postat de Bucataras in Bucatarasii pe 2 Sep 2012, 00:03

Articol pe placul a 40 bucatarasi
comenteaza

Doamneloooor si domnilooor: Mi-ha-e-la! Cititi interviul, merita!

Antreul

1. Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?

 Sunt  o mama si o  sotie  care  am muncit , am ras , m-am intristat si iar am zambit . M-am mutat dintr-un oras mare intr-unul  mai mic si tind sa ma mut la sat pentru ca intre timp am descoperit placerea de a lucra in gradina proprie . Imi place sa vad intodeauna partea plina a paharului si fac  haz de necaz , optimismul face parte din sistemul meu imunitar .Daca intr-o zi am facut pe cineva sa zambeasca , chiar daca e necunoscut , sunt fericita . Am invatat de mica de la bunici si parinti sa tin fruntea sus, sa nu-mi fie rusine de faptele mele , sa las loc de buna ziua . Inainte de toate respecta-te tu insuti.  Citatul meu preferat ,,  Daca ai ajuns la 90 de ani si nu mai  o farama de suflet de copil , ai trait degeaba '' .Eu nu stiu sa ma ascund, iti dai seama imediat de starea mea .

 2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?

 Am facut un mic  sondaj telefonic si raspunsurile au fost : ,, Esti vesela , esti o buna prietena, rabdatoare  , te doare-n cot  pozitiv de lumea asta  ''

3. Principalul tau defect?

   Conform aceluiasi sondaj ,, cateodata vorbesti mult , vorbesti mult la telefon (fiul meu)... Defect ce il recunosc sau ce nu-l recunosc ? Sunt doua categorii de oameni , care recunosc si cei ce nu recunosc niciodata !!!Eu as zice ca nepunctualitatea , amanarea si non-combativitatea .

4. Care sunt cele mai indraznete planuri pe care le ai?

     Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea intampla . Si cand se intampla nu mai e pe masura asteptarilor . Oricum am primit multe de la familie si de la viata .Nu sunt o indrazneata , deci nici planurile mele nu sunt . Mi-as dori sa conduc ,sa-mi perfectionez limbile straine , sa calatoresc . 

5. Cum te-ai indragostit de Bucataras.ro? (fara sa stii ca site-ul a fost lansat de doi barbati) :-))

     Vai de mine , eu sunt femeie serioasa , de stiam ca e cu barbati , nu intram :)) !!! Lasand gluma la o parte ii felicit , au facut o treaba extraordinara.

     Aici m-au adus castravetii bulgaresti  ai Bunicii (aveam nevoie de o reteta pentru  iarna). Mi-a placut atmosfera de buna dispozitie  in limitele bunului simt  si am ramas .Pentru mine a fost important ca aici am gasit retete reale, testate de gospodine reale , cu imagini si explicatii pertinente ; nu niste retete  luate de te miri unde si aruncate pe un site culinar.

6. Unde petreci mai mult timp intr-o zi: pe net sau in bucatarie?

  Cand ma prinde microbul stau pe Bucataras , de uit de timp si spatiu .Daca ,, poporul  '' cere papica [ ori de am vre-un interes sa obtin ceva ] , este obligatoriu sa petrec mai mult la bucatarie!!!

7. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie?

   Nu am talent in ale bucatariei, dar sunt o pofticioasa . Cat de buna  este mancarea facuta de mine poate se vede pe cei ai mei , toti suntem bine crescuti , doar mancam din aceiasi oala . Acum ma lupt sa detronez obiceiuri culinare  traditionale, sa o las mai moale si sa gatesc  putin mai sanatos .Sincer ce supa e aia fara carne , afumatura , macar smantana ? Sau tocanita de cartofi ori paste ,fara putin carnacior de casa ?

Felul principal

1. Care e felul de mancare care iti aduce aminte de copilarie?

    Meniul special  cu cartofi al bunicii !!! Sa va explic . Eram o mica domnisoara de 4 ani , cand bunica mi-a dat doar supa de cartofi am ripostat si am spus ca mamica mea imi da intodeauna si felul doi . Bunica bonoma ii spune bunicului ,, Ma,   Vasalica , scura (scurge) tu cartofii ceia (aceia) ce fierb in oala rosie'' Eu multumita mi-am primit felul doi , cartofi fierti in coja si curatati . Cand am crescut putinel am aflat ca acel fel doi era destinat .... purceilor !!!

2. Ce ai manca in fiecare zi si tot nu te-ai satura?

 De  aceeasi mancare te poti satura , imi place diversitatea , peste , pui , fructe de mare , branzeturi bune , mezeluri de casa ...

 Daca insistati va spun : zilnic o cana mare de lapte rece + o feliuta de paine semi sarata , invariabil noaptea tarziu , este placerea mea vinovata. 

3. Unde ai mancat cel mai tare preparat ever?

 Imi cer scuze daca nu sunt modesta,  dar cea mai buna mancare e cea facuta de mine (fiul: pot confirma acest lucru )

4. Care e reteta cu care dai pe spate pe oricine, oricand?

    Peste gatit in fel si chip si salate diverse ( sotul : salata de fasole verde cu smantana , salata de icre )

5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodata?

    Fierberea fasolei boabe cu o lingurita rasa de bicarbonat timp de 15 minute dupa care se schimba apa si se continua gatirea  ( injumatateste timpul de fierbere , inmoaie coaja si  preparatul nu va fi greu de digerat )

6. Care e cea mai mare boacana pe care ai facut-o in bucatarie?

  In adolescenta am facut tort de mere cu crema de zahar ars . Primul mi-a iesit perfect , incurajata am pregatit si bunicii , matusilor cand au venit in vizita . Plina de fanfaronada si umor ma laudam ca bucatarii vestiti gatesc in fata publicului admirator. Am omis doar sa las tortul sa se raceasca si apoi sa-l intorc . Rezultatul : merele au ramas suspendate de tava , restul a cazut sub forma de gramada .Gustul a fost bun ,gramajoarele s-au servit cu lingurita 

7. Ce nu ai manca nici daca ti s-ar oferi la schimb un sac de bani?

  Purtatoare de blana , maimute , pisici , catei , porcusori de Guineea .

  Desertul

1. Ce ti se pare sexy?

   De doua ori minus 30. Adica eu  cu minus 30 de ani si  minus 30 de Kilograme . 

2. Cum arata barbatul ideal, in viziunea ta?

    Barbatul ideal este cel pe umarul  caruia poti sa razi . Cel ce te iubeste , te  respecta si te ocroteste . Este cel ce imi este alaturi de 25 de ani .

3. La ce visezi?

Ar fi un subiect interminabil visele mele sunt foarte interesante , colorate si antrenante 

Cand eram  mica si eram intrebata ce-mi doresc , spuneam ca o casa in padure .

Un vis realizabil in viitorul apropiat este de a ne construi o casa la tara ( gradina o avem deja )unde sa primesc prieteni , rude  ,sa-i fac sa se simta bine . 

Bineinteles mai vad pe pajiste iepurasi , catel si nu in ultimul rand macar doi nepotei 

4. Ce pasiuni ai?

 Iubesc farfuriile  cu motive nationale mostenite de la bunica din partea tatei . Iubesc tot ce inseamna traditie , identitate ereditara si nationala .

 Imi place sa multumesc pe cei dragi bucatarind .

5. Ce urasti cel mai mult?

  Nu urasc . Sa zicem ca ma indispune , falsitatea , hotia , snobismul si rautatea gratuita 

6. Cum te relaxezi?

Ma umplu si am prea plin sufletesc vizitand manastirile noastre . 

Gradinaresc . Amatoare, doar de vreo 5 ani dar incetisor invat . 

Daca s-ar putea mi-as lua vacanta si as calatori macar de patru ori pe an .( Sotul : iti place sa umblii creanga , scrie acolo sa stie toata lumea )

Vizionand un film bun, (daca e si comedie cu atat mai bine ).

7. Culoarea / genul de muzica / florile preferate?  

Imi place frumosul sub orice forma a lui   , imi plac culorile , muzica si florile .

In timp am observat ca imi schimb preferintele privind culorile( depinde de starea sufleteasca , varsta).Momentan sunt in tranzitie din perioada roz in cea albastra .

Muzica : mai degraba as spune  ce nu-mi place , sa nu aiba multi decibeli , manelele, hard -rock, techno , genul zumti -zumti de zbantuiala fara forma si fara fond .

Orice flori sunt frumoase , chiar si cele care au doar frunze ornamentale . In copilarie ne jucam de-a ascunsa , cat de mici eram daca ne puteam ascunde in tufa cu irisi ,?Sau tufele de irisi erau prea mari ?Si bujori , si dalii , si hortensii , si liliac , si lavanda, si trandafiri. Daca as putea , as pune florile pe portativ, le-as arunca sa se ingemaneze  cu curcubeul , sa cada inapoi peste oameni, sa-i  faca sa zambeasca .

 Mentionez ca acest interviu este interactiv , eu citesc intrebarile cu voce tare cand sunt in ,, pana '' si baietii comenteaza .Eu aleg graul de neghina  si scriu  ce-mi place .

Nota de plata

Ai la dispozitie minimum 5 minute si maximum o viata sa vorbesti frumos despre Bucataras.ro. Incepe aici: 

Grea misie :)). aici m-ai atins la corazaon :)) . Bucatarasul - oameni frumosi, priceputi ,buni  si veseli . Oameni care sunt si in realitate la fel ca pe site . Eu am avut mult de invatat de la fiecare si in ale bucatariei dar si in ale vietii. De la : Sweety, ,Mot Rosu ,Crenguta , Sfatoasa ,Glumeata ,Sexy Women,  Internationala ,Delicata , Ghidusa , Discretul ,  Buna De Pus Pe Rana,  Stie Tot ,Retinuta , ,Plangacioasa ,' Telectuala ,  Dintisor , Pescareasa , Bufnilici .Etc . ( Orice  asemanare cu persoane reale este pura asemanare :)) ).

  Pot fi cat de suparata , intru pe Bucataras si-mi trece . 

  Va iubesc si va imbratisez pe toti cu drag !

Comentarii (50)

29.09.2015, 19:35

Am omis si eu interviul . Mihaela Maxim , fosta mea colega de liceu , eu in A ea in B , ma refer la clasa de la Lic. Economic Cluj , ...mult a trecut de atunci , ne-am intalnit dupa multi ani , locuiam in vecinatate , cand am revazut pe Miha mi-am amintit de colega din B care zambeste mereu . Asa a ramas vesela, sufletista ,, buna bucatareasa , regina ciorbelor. Am servit bunatati gatite de ea si nu o laud degeaba ... nu te poti satura asa bine gateste , are si resurse . In ultimul timp ne-am cam suparat una pe alta dar a trecut , totul este bine cand se termina cu bine !!!! Ea m-a adus pe Bucataras , a povestit de voi , am intrat si am ramas .Draga Miha te iubesc , sanatate iti doresc , sa ai parte doar de bine , si sa-ti amintesti de mine...pam pam ... te tuc de nu te vezi !!!!!!!! Am uitat , copilaria am petrecut-o in sate vecine , doar un deal si o padurice ne despartea , aer curat de aia ne-am ingrasat !!!!

11.10.2016, 16:41

Deeelia , acum am vazut comentul tau -dupa un an .)
Dumas e fix -pix pe langa noi . Dupa 40 de ani , dupa 20 de ani , dupa un an ))

12.10.2016, 13:50

mi-a placut tare Miha, esti talentata nu numai in bucatarie ci si la scris
te pup

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola