La conacul secuiesc

Postat de mihaelar63 in Restaurante pe 7 Mar 2011, 01:53

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

 Am pornit cu ideea sa facem  o iesire ,, romantica '' in doi cu ocazia zilei de 8 martie ce va urma  . Dar a sfarsit intr-o placuta  intalnire cu  o familie de buni prieteni . Deci iesirea s-a terminat in ....romantism in cinci !!! . In decursul a sapte ore am pornit de la 300 m altitudine din Campia Turzii si am ajuns la 1480 in statiunea montana Baisoara .

  Tinta noastra a fost pensiunea ,, Conacul secuiesc '' aflat la 45 km de  Turda . Se ajunge pe valea Ariesului in sus ,iar din Buru se face stanga ]. Pe drum puteti admira Cheile Turzii ce se vad imediat pe dreapta de cum iesiti din Turda sau manastirile gemene , aflate la 500m una de alta ,, sf Ioan Botezatorul '' si ,, Sf  Arhangheli ''aflate inainte de satul Rimetea.Pe partea stanga dupa satul Rimetea veti vedea stanca Secuiului care seamana cu un urias care sta culcat .

 Locatia ,, Conacului Secuiesc '' catalogat cu 4 margarete  din Coltesti  este superba , situata in depresiunea muntilor Trascaului . Am parcat masina si am pasit in incinta localului uimiti de decorul deosebit  si elegant  , de bun gust format din mobilier pictat . Fetele de masa si cusaturile erau brodate de asemenea specific locului . Cel mai mult m-au ,, inebunit '' scaunele   , mi-ar fi placut sa  am asa suvenir !!! Cand am intrat nu era nici un client ,ceea ce m-a facut sa gandesc cu malitiozitate ,, Oare nu au mancare buna ? de nu  e nimeni ? ''[ ora era  12,40]. Uitasem ca , cu o seara inainte in zona a fost chef mare , sarbatoarea ingroparii Farsangului , adica a iernii . Dar nu au trecut 10 minute si parcarea s-a umplut de masini  si interiorul de oameni .Curatenia este ireprosabila de la A la Z , servirea prompta , mancarea gustoasa , portiile mari-mari .Personalul este deosebit de serviabil , i-am urmarit cu ochi avizat si va spun ,, ca se stiu '', o adevarata placere sa te lasi pe mana lor .Am servit  supa gulas traditional [ cu cartofi si carne de vita ], tocana de galbiori cu smantana , piept de pui si mamaliguta , suc, apa , cafea . Cu deosebita amabilitate am fost invitati sa vizitam si crama .  Pe unul din geamuri puteai vedea ruinele Cetatii Coltestiului. Am  fost informati ca daca dorim sa-i vizitam in sezon este indicat sa ne facem rezervare , deoarece , este arhiplin. Primii veniti , primii serviti , singurul meu regret este ca am fost prea repede serviti portiile fiind consistente trebuia sa facem putina pauza intre ele . Intre timp afara a inceput sa ninga ca-n basme , regretand  ca trebuie sa parasim acel loc , deosebit de placut . Mai multe va las sa aflati din imagini si din pagina lor http://www.conaculsecuiesc.ro/.

 La intoarcere  am ,, captat imagini '' din satul Rimetea,  care stiu ca e un sat turistic  total ,  foarte apreciat de turistii straini .

  Dar ziua nu s-a terminat , ne-am gandit ca ar fi bun si un desert ..... la Baisoara. Cica acolo s-ar gasi ceva papanasi buni . Am ramas fara papanasi  pentru ca restaurantul si-a schimbat profilul. degeba nu am mers pentru ca decorul a fost superb , iarna veritabila , noroc ca am urcat acolo cu masina de teren   a prietenilor , altfel nu stiu cum o scoteam la capat .La coborare dupa satul Iara am vazut la marginea soselei si o pestera in care erau stalagmite de gheata .O jumatate de ora mai tarziu eram in apropiere de casa , parca intr-un alt anotimp si alt tinut. Incursiunea noastra a luat sfarsit , dupa ce ne-am propus ca  in alta duminica sa  continuam ,, plimbareala '' .

  Tuturor bucataraselor , le doresc cu ocazia zilei de 8 martie , suflet senin , bucurii si multa buna dispozitie !!! Iar bucatarasilor-domni sa ne tina isonul !!!

                   cu prietenie  Mihaela R.

 

Comentarii (17)

04.05.2011, 20:57

Superb, frumoase poze. Am intrat si pe siteul lor, foarte bine facut si cate poze au.... Il trec pe lista. Mi se pare cam izolat, ai ceva de vazut prin preajma? Oricum e bine de retinut, merge si de-o masa sau eventual daca ai drum pe acolo

09.07.2012, 18:44

Superb!

20.12.2013, 12:32

super....am fost si eu odata

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D