Pepenele rosu

Postat de Lau in Fructe pe 8 Aug 2011, 14:15

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Pepenele rosu

Unele alimente provoaca o reala placere cand sunt mancate iar pepenele rosu este cu siguranta printre primele in acest sens. Combinatia unica de verde-alb-rosu si gustul dulce inconfundabil parca nici nu ne dau voie sa luam viata in serios si ne fac sa strigam: „este varaaaa!!". Si ca si cum nu este un motiv suficient ca sa mancam zilnic pepene rosu, el mai este si plin de elemente nutritive si nu are pic de grasime.

Multe persoane consuma pepenele rosu doar ca gustare insa la cate beneficii aduce corpului, va recomandam sa il considerati vedeta alimentatiei voastre pe timp de vara.


Daca cel mic nu se prea inghesuie sa manance spanac sau linte, alimente bogate in potasiu, ofera-i o felie de pepene rosu in schimb. El este o uriasa sursa de potasiu, ce ajuta muschii si functiile sistemului nervos, mentine echilibrul electrolitic corespunzator al corpului si balanta dintre acid-alcalin in corp si scade riscul hipertensiunii arteriale.


Beneficiile pepenelui rosu sunt, asadar, uluitoare. Indiferent cate felii mananci, cu siguranta te vei alege cu una din cea mai bogata combinatie de antioxidanti ce exista in natura.


Pepenele rosu este o sursa excelenta de vitamina A, antioxidantul care ajuta la sanatatea ochilor, vitamina C care intareste imunitatea si vitamina B6.


Rosiile au fost mereu considerate o mare sursa de licopen, un foarte puternic antioxidant care lupta impotriva multor tipuri de cancer, indeosebi a cancerului de prostata sau de san. Pepenele rosu insa are concentratie mai mare de licopen decat orice alta leguma sau alt fruct proaspat. Culoarea rosie a pepenelui este data tocmai de acest licopen.


Este un fapt surprinzator ca pepenele rosu este singurul fruct care contine cea mai mare concentratie de licopen din natura. Pepenele rosu este fructul cel mai bogat in electroliti, sarurile de sodiu si potasiu pe care le pierdem prin transpiratie.


Pepenele rosu este foarte bogat in vitaminele B care intaresc functia creierului si ajuta la convertirea proteinelor in energie celulara. Intrucat are cea mai mare concentratie de apa dintre toate fructele (90% este apa) este considerat mult mai valoros decat alte fructe.


Pepenele rosu are un efect special racoritor si este foarte bogat intr-un aminoacid citrulina, de care corpul nostru are nevoie ca sa creeze alt aminoacid, arginina, care este folosit in ciclul ureei ca sa elimine amonia din corp.


Antioxidantii continuti de pepenele rosu ajuta la reducerea severitatii astmului bronsic, a cancerului de colon, a afectiunilor de cord, a artritei reumatoide si a cancerului de prostata.Pepenele rosu contine multa tiamina, potasiu si magnesiu, minerale care ne protejeaza de asa de multe afectiuni.


Pepenele rosu nu are strop de grasime dar ajuta productia de energie si protejeaza impotriva degenerarilor celulare.


Cand caldura verii ne epuizeaza, a manca pepene rosu este o alternativa excelenta la diverse bauturi racoritoare sau energizante. Intrucat contine foarte multa apa, ne poate hidrata in timp ce alte bauturi energizante contin si cafeina care deshidrateaza corpul.


Nimic nu poate oferi mai multa satisfactie intr-o zi caniculara si uscata de vara decat o felie suculenta si racoritoare de pepene rosu!

Articol preluat de pe euforia.tv

Comentarii (6)

18.08.2011, 17:03

Lau

Lau
01.09.2011, 22:20

multumesc

11.09.2011, 14:04

e fructul meu preferat, de care nu o sa ma satur niciodata (cred)...

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12