Tipsuri din bucatarie

Postat de AdriiAdi in Tipsuri pe 20 Feb 2013, 15:38

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza
  • Pentru a pastra o lamaie inceputa, puneti-o cu partea taiata pe o farfuri unsa cu otet sau o puteti acoperi cu un servetel inmuiat in otet.
  • Pentru a pastra painea proaspata pentru mai mult timp, o puteti pune intr-un vas de sticla sau email, pe fundul caruia aplicati o gramajoara de sare
  • o tocana in care ati pus prea multa sare o mai puteti salva adaugand alimente cu gust alternativ neutru precum: rosie, cartof sau  produse lactate
  • pandispanul ramane mai mult timp proaspat, daca adaugati in aluat un mar ras
  • un praf de sare nu strica la nici o prajitura sau produs de patiserie. acest lucru confera prajiturii gust deosebit fin si scoate in evidenta aromele
  • prajiturile cu alune devin mai sarace in calorii, pastrandu si totusi gustul deosebit, daca inlocuiti 1/3 din alunele folosite in retetar cu fulgi de ovaz
  • fulgii de cocos pot fi folositi la tapetarea formelor dupaq ce au fost unse cu grasime, astfel incat prajiturile sa se scoata mai usor din forma
  • prajiturile cu fructe in care folositi fructele din conserva , devin mai aromate daca folositi pt insiropat sucul in care au fost conservate
  • aluatul de strudel nu se va destrama daca , dupa framantare il loviti de mai multe ori de planseta pt ca ultimele bule de aer sa dispara, astfel aluatul va deveni mai omogen iar strudelul mai pufos
  • grapefrutul contine foarte multa vitamina C deseori coaja este tratata , de aceea este bine sa aveti grija cand folositi fructul spalati-l bine
  • ananasul,kiwi,si bananele sunt fructe rezervoare de vitamine mai ales cand fructele de sezon lipsesc.
  • mierea zaharisita se fierbe pe baie de abur pana se dezleaga perfect.se trece in alt borcan si se acopera cu ceolofan si capac.
  • dati pe razatoare coji de lamaie sau de portocala frecati-le cu zahar si pastrati-le intr un borcanel

Comentarii (1)

21.02.2013, 09:37

Te rog sa specifici in articol sursa pentru foto.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola