Tipsuri din bucatarie

Postat de AdriiAdi in Tipsuri pe 20 Feb 2013, 15:38

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza
  • Pentru a pastra o lamaie inceputa, puneti-o cu partea taiata pe o farfuri unsa cu otet sau o puteti acoperi cu un servetel inmuiat in otet.
  • Pentru a pastra painea proaspata pentru mai mult timp, o puteti pune intr-un vas de sticla sau email, pe fundul caruia aplicati o gramajoara de sare
  • o tocana in care ati pus prea multa sare o mai puteti salva adaugand alimente cu gust alternativ neutru precum: rosie, cartof sau  produse lactate
  • pandispanul ramane mai mult timp proaspat, daca adaugati in aluat un mar ras
  • un praf de sare nu strica la nici o prajitura sau produs de patiserie. acest lucru confera prajiturii gust deosebit fin si scoate in evidenta aromele
  • prajiturile cu alune devin mai sarace in calorii, pastrandu si totusi gustul deosebit, daca inlocuiti 1/3 din alunele folosite in retetar cu fulgi de ovaz
  • fulgii de cocos pot fi folositi la tapetarea formelor dupaq ce au fost unse cu grasime, astfel incat prajiturile sa se scoata mai usor din forma
  • prajiturile cu fructe in care folositi fructele din conserva , devin mai aromate daca folositi pt insiropat sucul in care au fost conservate
  • aluatul de strudel nu se va destrama daca , dupa framantare il loviti de mai multe ori de planseta pt ca ultimele bule de aer sa dispara, astfel aluatul va deveni mai omogen iar strudelul mai pufos
  • grapefrutul contine foarte multa vitamina C deseori coaja este tratata , de aceea este bine sa aveti grija cand folositi fructul spalati-l bine
  • ananasul,kiwi,si bananele sunt fructe rezervoare de vitamine mai ales cand fructele de sezon lipsesc.
  • mierea zaharisita se fierbe pe baie de abur pana se dezleaga perfect.se trece in alt borcan si se acopera cu ceolofan si capac.
  • dati pe razatoare coji de lamaie sau de portocala frecati-le cu zahar si pastrati-le intr un borcanel

Comentarii (1)

21.02.2013, 09:37

Te rog sa specifici in articol sursa pentru foto.

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!