Workshop culinar by Star Chefs cu Chef Iosif Stefanescu

Postat de papabundetot in Cu de toate pe 31 Aug 2013, 09:30

Articol pe placul a 16 bucatarasi
comenteaza

Acum sa va povestesc…dar as avea de scris muuult ca sa simtiti exact cum a fost si cat de norocoasa sunt 

Iosif Stefanescu Cheful care a sustinut workshopul de astazi, multi dintre noi il conoastem tot datorita emisiunii Top Chef,insa,dupa ce am vazut astazi va pot asigura ca face de foarte multa vreme meseria asta,o face bine si mai mult am observat si ca o face cu mare drag din acest motiv,si din multe altele…jos palaria chef.

Am descoperit astazi un om extrem de bine pregatit,(cu temele facute cum spun eu),dar si un om extrem de relaxat si pasionat de meseria lui. Rar am vazut oameni care sa nu lucreze ca si mine in vanzari si cu toate astea sa aiba asa o fluenta in vorbire si o siguranta a informatiilor impartasite cum am vazut astazi la chef Iosif.Asta m-a impresionat cel mai mult,sincer,desi mai erau si destule alte motive,dar daca la fiecare workshop la care am participat am observat cate o caracteristica a chefilor,….(defect profesional cred, sa studiez oamenii) la chef Iosif asta mi s-a parut cea mai puternica caracteristica a lui…fluenta si usurinta de a impartasi cu noi anumite informatii pe care,de altfel le stapanea foarte bine.

Evident fiind workshop culinar si informatiile au venit din acest domeniu,chef Iosif cred ca stie tot ce se poate sti despre carnea de vita pe care de altfel ne-a si gatit-o astazi,aceasta fiind tema acestui workshop.

Locatia aleasa a fost una extraordinara,eu daca nu mananc la restaurante,(datorita unor experiente mai putin placute) nici nu cunosc anumite locatii insa, v-as recomanda dupa ziua de astazi cu mare drag sa mergeti la OSHO (Bd Primaverii) pentru ca este un loc special,cel putin fata de ce am mai vazut eu pana acum…si am vazut cateva  . Cred ca si locatia l-a ajutat mult pe chef sa fie atat de sigur pe el si sa ne transmita cu atata usurinta o gramada de informatii despre carnea de vita fiind cum s-ar spune la el acasa 

Ne-a pregatit vita in diverse forme si feluri,cu gusturi variate dar si cu spectacol de flacari,toti cei prezenti cred,si sper ca au ramas la fel de placut impresionati ca si mine.Desi s-a gatit, pe mine m-au impresionat alte lucruri si anume informatiile primite.Pot spune ca dupa experienta de astazi cred ca stiu mai bine ce carne sa aleg atunci cand merg la cumparaturi,stiu de asemenea ca vita Kobe nu exista decat in Japonia (la noi este vita TIP Kobe) si mai stiu ca vita se mananca in intregime daca ai un bun macelar si putina imaginatie sa poti gati in diferite stiluri si feluri toate bucatile de carne aferente unui animal.

Primul fel prezentat a fost Roast Beef,un fel de aperitiv sa ii spunem,ce continea rucola,parmezan felii subtiri de carne de vita gatite dumnezeieste,asezonate cu sos de mustar cu trufe.

Preparatul al 2-lea a fost o ceafa zic eu de vita gatita putin inainte si apoi prezentata pe plite incinse asezonate cu rozmarin,cimbrisor,piper rosu si alte nebunii lasate pe plita numai cat sa sfaraie si sa ne trezeasca papilele gustative  Si cel de-al 3-lea preparat care a si incheiat cumva ziua perfecta a fost compus din Ribeye si New York Steek,la fel prezentate pe plite incinse asezonate cu mirodenii si flambate …un real rasfat culinar as spune venind totodata cu confirmarea ca avem si noi profesionistii nostri chiar daca ne-a luat ceva timp sa ii cunoastem ca sa ii putem aprecia.

Workshopul s-a incheiat cu o prezentare a locatiei si cu o poza de grup,macar sa ramanem cu amintiri frumoase,desi,asa cum am spus eu si aici ca si la celelelte workshopuri am ramas si cu multe informatii noi,bune care ma ajuta in bucataria mea de acasa.

De la fiecare din cei trei chefi Johnny Susala,Razvan Alexandru (La multi ani chef!) si Iosif Stefanescu am invatat cate ceva,dincolo de faptul ca am avut privilegiul de a-i cunoaste personal si a vedea oamenii din spatele sticlei,pana acum cunoscandu-i pe toti doar la televizor.Sunt toti oameni minunati,imi plac,Imi place si faptul ca se sustin reciproc,astazi  fiind toti cei mentionati mai sus prezenti la acest workshop ceea ce mi s-a parut foarte frumos ca sunt alaturi si uniti pentru ca fiecare este specialist pe segmentul lui si asa e si frumos.

Astept cu mare drag si urmatorul workshop care cu siguranta va fi la fel de educativ si interesant ca toate celelalte de pana acum.

Daca aveti ocazia,nu ratati si mergeti la workshopuri mai ales cand ele sunt sustinute gratuit,datorita echipei Star Chefs si mai mult invatam si lucruri noi.

Comentarii (10)

31.08.2013, 15:06

Norocoaso ! muah

31.08.2013, 16:11

Dia

01.09.2013, 12:22

O experienta faina

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21