Zerul

Postat de Sidy in Bauturi pe 20 Oct 2015, 12:34

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

Se stie de foarte mult timp faptul ca norvegienii sunt unii dintre cei mai longevivi oameni de pe planeta. Longevitatea lor este data de consumul zilnic al acestei bauturi, o bautura miraculoasa, cu extrem de multe beneficii asupra sanatatii, bautura ce este la indemana oricui. Este vorba despre zer, un remediu uimitor.

 

Compozitia si proprietatile curative ale zerului 

 

Acest aliment este potrivit pentru toate varstele. Din cauza asemanarii de laptele matern, acesta poate fi utilizat in loc de lapte in dieta celor mici. 

Zerul este de fapt un fluid ce este alcatuit in mare parte din apa (93%).Pe langa continutul de apa, zerul este bogat in potasiu, sodiu, magneziu, fosfor, fier, zinc, cupru, cobalt, mangan, molibden, vitamine, enzime cat si aminoacizi. 

O suta de grame de zer contin doar 26 de calorii, ceea ce este perfect in arderea grasimilor.

 

Una dintre cele mai sanataose bauturi pentru ficat si nu numai! 

 

Zerul este unul dintre cele mai bune „medicamente” pentru ficat, fiind un adevarat detoxifiant. Daca va confruntati cu orice boala de ficat, beti zer in fiecare zi, si in scurt timp acesta se va regenera. Zerul este format din beta - lactoglobulin, care incarca organismul cu un aminoacid numit BCAA, care ajuta considerabil in boala hepatica moderna. Expertii sustin faptul ca aminoacidul BCAA mareste speranta de viata a persoanelor cu ciroza hepatica cu peste 10 ani! 

Alfa - lactalbuminei continut in zer este bogat in triptofan, un aminoacid esential cunoscut pentru reglarea si imbunatatirea somnului si a starii de spirit. 

Zerul este bogat in imunoglobuline si lizozomi care intaresc sistemul imunitar, si care sunt foarte utili in afectiunile hepatice cronice. 

Zerul este plin de cisteina, o substanta necesara pentru fabricarea de glutation, un antioxidant puternic ce protejeaza organismul de infectii si toxine. Glutationul este de asemenea destul de eficient si in tratamentul glandei tiroide, cancerului, sclerozei cat si a bolii Parkinson. 

 

Pentru rezistenta si pierdere in greutate 

 

Daca incercati sa pierdeti in greutate, daca sunteti stresati sau suferiti de boli grave, trebuie sa includeti in dieta zilnica acest uimitor zer. Zerul este abundent in electroliti, hidrateaza perfect corpul, ofera energie si este mult mai potrivit decat bauturile energizante toxice organismului. 

Zerul contribuie de asemenea la mentinerea sanatatii si bunastarii, deoarece scade glicemia si tensiunea arteriala. Problemele cu care se confrunta lumea moderna cum ar fi obezitatea, hipertensiunea arteriala, epuizarea precum si stresul pot fi atenuate cu un consum regulat de zer. 

 

Remediu pentru digestie 

 

Acidul lactic, care este continut in zer, reduce numarul excesiv de ciuperci si bacterii din intestin, si regleaza nivelul pH-ului din organism. 

Consumul regulat de zer, se recomanda impotriva problemelor digestive cum ar fi: balonari, colici si constipatie. 

 

Cum sa pregatim acest zer chiar la noi acasa? 

 

Cel mai bun lucru este ca acest zer se poate face destul de usor si puteti folosi orice fel de lapte, lapte care nu trebuie sa fie pasteurizat. Cel mai indicat lapte este cel de vaca. 

Luati 1 litru de lapte cat mai gras, puneti-l intr-un borcan, si lasati-l sa stea la temperatura camerei in jur de 1-2 zile. Veti vedea ca dupa scurgerea timpului, zerul se va separa si va fi in partea de jos a borcanului. 

Dintr-un litru de lapte veti obtine circa 700 de ml de zer. 

Colectati zerul si acesta este gata pentru consum. 

Puteti face o cantitate mai mare si se poate pastra cu usurinta la frigider, fara grija alterarii lui, intrucat acesta se va altera destul de greu pentru ca este un produs deja fermentat. 

 

Tratament : 

 

Boli tumorale – Se consuma un litru de zer pe zi timp de 6 luni de zile. 

 

Guta - Se fac cure de 3 luni, in care se beau trei cani (200 de ml) de zer in fiecare zi, cu 30 de minute inainte de masa. 

 

Imunitate scazuta - consumul zilnic a 100 de ml timp de 3 luni de zile 

 

Boli ale ficatului – cate un pahar (200 de ml) pe zi timp de 12 luni 

 

Imbunatatirea perormantelor sportivilor – 1 cana de 250 de ml cu 1 ora inaintea depunerii efortului 

 

Degeraturi - zonele afectate se invelesc cu un tifon inmuiat in zer, dupa care se lasa 60 de minute, iar apoi se spala cu apa. Aceasta aplicatie se face zilnic, pana ce zonele afectate se vindeca. 

 

Eczeme - Timp de o ora se pun comprese cu zer pe zonele afectate, dupa care se lasa zona sa se usuce. Tratamentul trebuie folosit zilnic, timp de 14 zile. 

 

Pentru detoxifierea organismului – Se consuma o cana de 200 de ml dimineata pe stomacul gol, timp de 7 zile. Se face pauza apoi 10 zile, dupa care se reface tratamentul din nou 7 zile. In aproximativ o luna de zile va veti alege cu un organism detoxifiat.

 

Comentarii (8)

20.10.2015, 18:01

20.10.2015, 23:43

Fac branza proaspata de vaca in casa asa ca am din plin zer! Fac multa "dresala" (saptamanal), http://www.bucataras.ro/retete/dresala-de-cartofi-70248.html , fierb pastele in zer, framant diverse aluaturi sau il bem (mai greu, dar bem)!

21.10.2015, 07:48

BRAVO ela2015 ! Poate nu ai stiut ce beneficii are zerul....Foloseste-l in continuare.

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21