Sos alb cu usturoi si nuca

de gaby_duceag in Sosuri, 14 Iun 2010 | 10980 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5-6 catei usturoi
  • 200 ml ulei
  • 3-4 linguri smantana
  • 3 linguri nuca macinata
  • patrunjel verde tocat
  • jumatate lingurita zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos alb cu usturoi si nuca:

Usturoiul se piseaza bine. Se adauga sarea si putin ulei si se amesteca ca la maioneza. Se adauga nuca macinata apoi se toarna din nou putin cate putin uleiul, mixand pana obtinem un mujdei gros si albicios. Se adauga zaharul, smantana , patrunjel tocat si se amesteca usor. Daca e prea gros , mai punem 1-2 linguri apa.

E un deliciu alaturi de peste, gratar, cartofi..

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos alb cu usturoi si nuca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

mena29 1

17.06.2010, 23:17

Gabita si eu fac acest sos doar ca eu nu am pus niciodata nuca in el,o sa incerc si cu nuca,sigur va fi bun

Lizicat 1

03.12.2010, 23:26

Excelenta idee! Maine incerc si eu.

Bya Ralu 1

31.07.2013, 11:54

fain sos gaby_d

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tzatziki