"AkbarMashti" Inghetata traditionala Iraniana cu shofran,fistic si apa de trandafir.

de khandaniela in Dulciuri, 22 Oct 2014 | 1053 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1Litru lapte 3,5% grasime
  • 350 gr. zahar
  • 1 lingurita salap(praf de radacina de orchidee)
  • 50ml. apa de trandafir
  • un varf de lingurita praf de shofran pudra
  • 100ml. smantana de gatit
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "AkbarMashti" Inghetata traditionala Iraniana cu shofran,fistic si apa de trandafir.:

 Pentru a prepara decorul din smantana, avem nevoie de o tava in care punem o folie de plastic si punem intr-un strat uniform smantana si o punem in congelator.Amestecam pentru inceput zaharul cu pudra salap foarte bine, dupa care le punem in ploaie amestecand cu un tel in laptele cald, dupa care adaugam apa de trandafir si praful de shofran. Dupa ce am amestecat totul foarte bine se pune amestecul pentru 30 de minute la congelator. Dupa aceea se programeaza aparatul pentru facut inghetata la 45 min.  si turnam compozitia in aparat. La jumatatea timpului se adauga fistic maruntitfara a opri aparatul. Cand timpul aparatului se termina preparatul se mai tine pentru 3 ore la congelator. Aceasta inghetata se serveste cu bucati mici din smantana congelata si fistic maruntit.

 

RETETA IN IMAGINI

"AkbarMashti" Inghetata traditionala Iraniana cu shofran,fistic si apa de trandafir.-0
"AkbarMashti" Inghetata traditionala Iraniana cu shofran,fistic si apa de trandafir.-1

COMENTARII (7)

Rocsi

Rocsi 1

23.10.2014, 20:17

Bine ai venit!

babi5

babi5 1

24.10.2014, 18:32

khandaniela

khandaniela 1

25.10.2014, 09:10

Va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!