Tort cu zmeura, mascarpone si ciocolata

de gaby_duceag in Dulciuri, 1 Iul 2015 | 1622 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 11 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • un plic zahar vanilat
  • un vf. cutit sare
  • Crema de ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • 200 g ciocolata alba (de buna calitate)
  • 20 ml lapte
  • zmeura
  • Crema de ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 300 g frisca
  • 1/2 plic gelatina (12 g)
  • zmeura
  • Ornat
  • 400 ml frisca
  • 200 ml smantana
  • o lingura zahar pudra
  • un plic zahar vanilat
  • bombonele colorate

in plus – 100 ml sirop de zahar ars

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura, mascarpone si ciocolata:

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Mixeaza albusurile spuma, cu un vf cutit sare.
  3. Cand sunt crescute in volum si compozitia spumoasa incepe sa adaugi, treptat, zaharul. Eu adaug in ploaie care 2 linguri. Dupa fiecare transa mixeaza la cea mai mare treapta a mixerului.
  4. Dupa ce l-ai adaugat pe tot mixeaza pana nu se mai simt DELOC cristalele de zahar. Va dura putin dar am zis, rabdare ;).
  5. Cand compozitia e fina, lucioasa, formeaza  tepi la atingere, poti opri aceasta etapa.Preincalzeste cuptorul.
  6. Adauga apa si galbenusurile si cu o lingura amesteca, de jos in sus (nu circular!) omogenizand.
  7. Cerne faina impreuna cu cacaua deasupra amestecului de albusuri. Adauga si zaharul vanilat. Omogenizeaza ca si-n etapa anterioara, amestecand usor, de jos in sus.
  8. Pregateste o forma de tort cu diametrul de 24 cm punand hartie pentru copt decupata pe masura formei, dupa ce ai uns forma cu unt. Preseaza usor sa se lipeasca.
  9. Toarna compozitia, niveleaza usor cu o lingura si apoi scutura usor forma sa se aseze drept amestecul.
  10. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace la 165 grade pana trece testul cu scobitoarea (30 -40 min) .Nu deschide cuptorul in timpul coacerii cel putin in primele 15 minute.
  11. Lasa-l sa se raceasca si feliaza-l dupa cate ore.Cel mai bine e sa-l faci cu o zi inainte de a-l folosi.
  12. Pregateste crema de ciocolata alba.
  13. Intr-un bol metalic topeste la bain marine ciocolata alba impreuna cu laptele.
  14. Omogenizeaza, lasa sa se racoreasca usor 2-3 minute, toarna peste mascarpone si mixeaza.
  15. Pregateste crema de ciocolata cu lapte.
  16. Pune la hidratat gelatina in 30 ml apa.
  17. Ciocolata pune-o intr-un ibric impreuna cu 100 ml frisca. Pune pe foc si omogenizeaza.
  18. Opreste focul, adauga gelatina hidratata, omogenizeaza si lasa la racit.
  19. Mixeaza restul de frisca pana capata consistenta ferma, adauga ciocolata rece si omogenizeaza amestecand usor.
  20. Pregateste un platou pe care pui prima felie de blat pe care-o incadrezi intr-un inel pentru tort.
  21. Insiropezi cu 4-5 linguri sirop de zahar ars si pui crema cu ciocolata alba.
  22. Nivelezi, pui zmeura si-o apesi usor cu degetul.
  23. Pui al doilea blat, insiropezi, intinzi crema de ciocolata cu lapte, pui zmeura si asezi al treilea blat. Insiropezi.
  24. Dai tortul la rece pentru cateva ore.
  25. Pregatesti frisca mixand impreuna toate ingredientele
  26. Scoti tortul de la rece, treci cu lama unui cutit subtire intre tort si inel, ridici usor inelul si imbraci tortul in frisca.
  27. Presari bombonele colorate.
  28. Inainte de portionare lasa-l la temperatura camerei pentru 25-30 minute.
 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu zmeura, mascarpone si ciocolata 389085
retete culinare - Tort cu zmeura, mascarpone si ciocolata 389086
retete culinare - Tort cu zmeura, mascarpone si ciocolata 389087
retete culinare - Tort cu zmeura, mascarpone si ciocolata 389088
retete culinare - Tort cu zmeura, mascarpone si ciocolata 389089
retete culinare - Tort cu zmeura, mascarpone si ciocolata 389091

COMENTARII (28)

tarasmariana 1

03.07.2015, 22:04

mihaelar63 1

11.07.2015, 17:41

Manca-l-ar mama )

ancutsa 1

06.07.2016, 19:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59