Cornulete cu nuca

de lacrimioara in Dulciuri, 9 Ian 2011 | 5610 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina,
  • 300 grame margarina,
  • 200 grame smantana,
  • 3 oua,
  • 250gr nuca macinata,
  • 200 grame zahar
  • un praf de sare.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nuca:

Se freaca faina cu 250 grame margarina,( ouale se separa) se adauga galbenusurile, smantana, praful de sare si se framanta pana devine un aluat potrivit. Il imparim in 8 parii si fiecare  parte o intindem fasie si o ungem cu restul de margarina  care am topit-o  si rulam formand un sul. La fel facem cu toate celelelalte parti le dam la frigider 1/2 ora (in poze se vad 4   parti ca eu am facut jumatate din portie).

Dupa ce au stat la frigider se ia fiecare sul si se taie in 4 fiecare parte o intindem frumos cu sucitorul si punem umplutura dupa care rulam in forma de cornulet. Umplutura  o facem in felul urmator: batem albusurile spuma cu cele 200 grame zahar pana raman tepene dupa care adaugam nuca macinata. Dupa ce am terminat  de umplut cornuletele. Sant super bune.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornulete cu nuca 76420
retete culinare - Cornulete cu nuca 76421
retete culinare - Cornulete cu nuca 76423
retete culinare - Cornulete cu nuca 76424
retete culinare - Cornulete cu nuca 76425
retete culinare - Cornulete cu nuca 76426
retete culinare - Cornulete cu nuca 76428
retete culinare - Cornulete cu nuca 76429
retete culinare - Cornulete cu nuca 76430
retete culinare - Cornulete cu nuca 76432

COMENTARII (13)

Laly 1

10.01.2011, 10:43

Ce bunatate,vreau si eu macar unul

Rocsi 1

10.01.2011, 10:54

imi plac mult de tot

tanyapatap 1

10.01.2011, 16:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S