Amandina

de yammy in Prajituri, 7 Mai 2009 | 10051 vizualizari

 

Cui nu-i place amandina?! Si de ce sa o cumparam plina de e-uri, cand putem sa o facem acasa...?! Plus sa e mult mai buna si sti ce ai pus in ea :)

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 7 oua
  • 5 linguri apa
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf cutit de sare
Crema:
  • 1 cana zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri cacao
  • 200 g unt
  • 7 linguri zahar
Sirop:
  • 200 ml cafea
Glazura:
  • 2 plicuri glazura Dr.Oetker de caramel
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

Pt blat: -Bati albusurile spuma cu sarea, 5 lg de apa si zaharul. Adaugi cacaoa, cele 7 galbenusuri batute separat si faina. Amesteci toate ingredientele cu mixerul, apoi torni compozitia in tava si coci 25 min. (poza 1)


Pt crema:- freci zaharul cu ouale si cacaoa(poza 2)

-le fierbi pe aburi pana se caramelizeaza(poza 3)

-separat amesteci untul cu 7 lg zahar(poza 4)

-le amesteci cu crema racita (poza 5)

-blatul il tai in doua si il insiropezi cu cafeaua (poza 6)

-torni crema peste blat (poza 7)

-si o intinzi uniform (poza 8)

-pui cealalta bucata de blat deasupra, tai prajitura (poza 9)

-prepari glauzura dupa instructiunile de pe plic, si glazurezi fiecare bucata in parte (poza 10)


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Amandina 2508
retete culinare - Amandina 2509
retete culinare - Amandina 2510
retete culinare - Amandina 2511
retete culinare - Amandina 2512
retete culinare - Amandina 2513
retete culinare - Amandina 2514
retete culinare - Amandina 2515
retete culinare - Amandina 2516

COMENTARII (14)

Michelle 1

06.12.2009, 23:08

ruxy 1

03.03.2010, 22:41

stie cineva reteta de glazura de ciocolata specifica amandinei?ca cea de la cofetarie?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI