Amandine

de mirela0911 in Prajituri, 22 Ian 2012 | 5135 vizualizari

 

Sursa de inspiratie........Miha, mersi! Doar putine modificari, nici nu se observa. Si cat de buna e!!!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 6 oua
  • 100g zahar
  • 3 lg sirop din zahar caramelizat (2lg zahar stins cu 3 lg apa)
  • 30ml ulei
  • 1 cana faina
  • 2 lg cacao
  • 1 lgt praf de copt
  • esenta de rom

Pt. crema:

  • 200g unt
  • 100g zahar pudra
  • 3 lg cacao
  • esenta rom
  • 1 galbenus

Pt. sirop:

  • 100g zahar
  • 150ml apa
  • 1 plic capuccino
  • esenta de rom

Pt. glazura:

  • 100g ciocolata cu lapte
  • 60ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul ca la maioneza, se adauga esenta de rom si siropul de zahar racit. Se toarna peste albusuri si se amesteca usor. Se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si se mogenizeaza cu miscari de jos in sus. Se toarna amestecul in tava tapetata cu unt si hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit pt. cca 25 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit.

Crema: Se amesteca bine untul cu 80g zahar pudra. Intre timp, galbenusul se freaca cu 20g zahar si se pune pe baie de abur pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se adauga peste unt. Se adauga si cacaoa si esenta de rom. Va iesi o crema fina si buuuuna.

Siropul: Se pune la foc intr-o craticioara apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga capuccino. Se amesteca bine pana se dizolva, se adauga si esenta de rom si se lasa la racit.

Blatul se taie in doua. Se insiropeaza o parte cu jumatate din siropul de mai sus dupa care se unge cu crema si se aseaza a doua parte de blat insiropata cu restul de sirop. Deasupra se glazureaza cu ciocolata topita impreuna cu frisca si lasata putin sa se raceasca.

Se taie cubulete potrivite si se orneaza cu cate un mot de frisca fiecare. 

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Amandine-0
Amandine-1
Amandine-2
Amandine-3
Amandine-4
Amandine-5
Amandine-6
Amandine-7
Amandine-8
Amandine-9

COMENTARII (57)

mirela0911

mirela0911 1

24.01.2012, 20:59

Mona scumpa n-a fost cu intentie, a fost cu amandine ti-am dat un pupic sa-ti treaca

mary06

mary06 1

28.01.2014, 14:30

Pt glazura amestecati frisca cu ciocolata topita?Dar frisca trebuie batuta cu mixerul?

mirela0911

mirela0911 1

28.01.2014, 19:29

Mary06, frisca lichida se pune intr-o craticioara la foc mic impreuna cu ciocolata rupta bucati (nu se lasa sa dea clocot)si se amesteca continuu pana se topeste ciocolata, se ia de pe foc, se lasa la racit un pic apoi se toarna peste prajitura! Spor la treaba!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!