Andive cu portocale, nuci si branza Roquefort

de Catalina L in Mancaruri de legume, 21 Dec 2018 | 2743 vizualizari

 


O leguma de sezon care ne place foarte mult.
Andiva sau cicoarea de Bruxelles este deseori ocolita pentru ca are un gust amar si astringent. Dar tocmai gustul ei o face unica in lumea culinara.
Imi place sa le gatesc ca belgienii- vezi aici reteta de Andive gratinate .
Am inlocuit zeama de lamaie cu zeama de la o portocala de data aceasta. La sfarsit am adaugat branza Roquefort si nuci. O garnitura excelenta, nu puneti branza si aveti o reteta de post minunata.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/andive-sautate-cu-portocale-nuci-si.html

 

INGREDIENTE

  • 8 andive
  • sucul de la o portocala
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 2 catei de usturoi
  • 30 g de unt
  • sare, piper
  • 50 g de branza Roquefort (dupa dorinta)
  • o mana de miez de nuca
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Andive cu portocale, nuci si branza Roquefort:

Se indeparteaza cotorul si se spala.rapid sub apa andivele.

Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari.

 Rumeniti-le in 30 g de unt cu o lingura de zahar si zeama de la o portocala. Puneti sare, piper.

Gatiti-le la foc mic, lasati-le sa se caramelizeze un pic.

 Adaugati deasupra usturoiul tocat marunt, 10-15 cl de apa si intoarceti-le in mod regulat.

Gatiti-le in jur de 30 de minute maximum. La sfarsit presarati branza Roquefort deasupra si miezul de nuca maruntit.

Gatiti inca 2-3 minute si serviti-le calde imediat.

Sunt excelente, chiar si mai bune o zi dupa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Andive cu portocale, nuci si branza Roquefort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

diaconta 1

21.12.2018, 12:37

O combinatie interesanta parca as gusta

Rahela Velicu 1

21.12.2018, 13:53

dantes 1

29.12.2018, 09:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spanac crema cu ochi de ou