Aperitiv briose cu mix de legume, carne si cascaval

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2019 | 5230 vizualizari

 

Foarte gustoase și de efect, aceste briose aperitiv, pot fi servite, atât calde cât și reci și, mai ales, pot fi luate la pachet.

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă mari
  • 250 gr iaurt grecesc
  • 250 gr făină
  • 5 gr praf de copt
  • 750 gr mix de legume congelate
  • 100 gr cașcaval simplu
  • 100 gr cașcaval afumat
  • 30 gr unt cu conținut redus de grăsime
  • 200 gr mușchi file, de porc
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • chimen
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose cu mix de legume, carne si cascaval:

Topim untul într-o tigaie încăpătoare și adăugăm legumele congelate.

Le lăsăm să se decongeleze, amestecându-le ușor, pe foc, apoi le lăsăm la răcit.

Tăiem mușchiulețul în cuburi, iar cașcavalul îl răzuim.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare, unul de piper, puțin cimbru uscat și puțin busuioc. Adăugăm iaurtul și omogenizăm compoziția.

Încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt.

Lăsăm compoziția10-12 minute, la odihnit, apoi încorporăm în ea: 2/3 din cașcavalul ras, mușchiul de porc și legumele cu sosul lăsat în tigaie. Nu le scurgem, că e tare gustos sosul.

Omogenizăm bine compoziția, umplem cu ea formele de brioșe și le așezăm într-o tavă de cuptor.

Coacem brioșele aperitiv pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit, în prealabil.

În ultimele 5 minute, le scoatem din cuptor și presărăm peste ele restul de cașcaval ras și semințe de chimen.

Le lăsăm să se tempereze în forme, pentru a nu se deforma, apoi le putem servi simple, sau cu diverse sosuri.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu mix de legume, carne si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla si gustoasa de Ciuperci cu cascaval la cuptor