Aperitiv briose cu spanac si cascaval

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2018 | 8251 vizualizari

 

Pietele incep sa prinda viata, nu credeti asta? Multe verdeturi, multe legume, de care trebuie sa profitam. Mai renuntam la mancarurile grele, mancarurile cu carne si pregatim retete mai simple si cu mai multe verdeturi. Eu am folosit spanac congelat la aceste briose, dar puteti folosi verde, il opariti putin inainte, il lasati sa se racesca, il scurgeti bine si il tocati. Sunt niste briose foarte bune pentru orice moment al zilei, se pot pregati chiar si pentru un platou cu gustari.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 140 gr smantana de tara
  • 60 gr iaurt
  • 100 gr cascaval
  • 1 ceapa verde
  • 200 gr spanac tocat congelat
  • 120 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • piper
  • fasii de bacon
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose cu spanac si cascaval:

Mai intai puneti spanacul intr-o sita, pentru a se decongela si a se scurge de zeama.

Ouale le bateti spuma cu putina sare si piper. Adaugati smantana, iaurtul, amestecati bine.

Ceapa verde o taiati rondele. Puneti si spanacul decongelat, bine scurs, impreuna cu ceapa verde.

Cascavalul il dati pe razatoarea mare, il adaugati in compozitia de mai sus. La final incorporati faina si praful de copt, amestecand bine cu un tel. Luati o tava de briose, imbracati marginile cu fasii de bacon, 2 fasii pentru fiecare briosa. Dupa, puneti usor compozitia de briose, umpland formele pe 3/4.

Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 25-30 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si, cand sunt gata, le scoateti din cuptor. Le luati fierbinti din forme, pentru ca se desprind usor.

Le serviti calde sau reci, sunt bune oricum. Din aceasta cantitate mi-au iesit 7 briose mai maricele.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu spanac si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

27.04.2018, 21:14

Chiar sunt, Elucu!

Andra_Constantinescu 1

27.04.2018, 21:49

Foarte frumoase!

Rocsi 1

28.04.2018, 19:55

Multumesc Andra!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Minipizza cu sunca si ciuperci