Aperitiv bulz de casa

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2018 | 3016 vizualizari

 

Pentru o cină în familie, am pregătit bulz. Tradiţional se prepară cu brânză grasă de oaie, însă nouă nu ne place şi, în plus, am vrut să mănânce şi tata (care e diabetic) aşa că am folosit brânză slabă de vaci şi unt slab, iar pe deasupra un strat subţire de caşcaval.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • o mămăligă mică
  • 50 g unt
  • 200 g brânză slabă de vaci
  • 100 g caşcaval ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv bulz de casa:

 

Se fierb ouăle 3 minute.

Se rade brânza într-un castron. Dacă nu sunteţi la dietă, folosiţi brânză de oaie. Eu am optat pentru o brânză slabă de vaci.

Se prepară o mămăligă mică din apă, mălai şi un praf de sare, însă nici prea moale, nici prea tare, ci potrivită ca densitate. Se întinde pe o tavă, să se răcească doar un pic. 

Apoi, pe o tavă pregătită cu foaie de copt, se întind cu o lingură sau o spatulă 4 rotocoale de mămăligă, se presară pe fiecare brânză rasă, se aşază oul pe fiecare cuib şi se acoperă cu brânză şi mămăligă. Acum încercaţi să-i daţi o formă rotundă, ajutându-vă de o furculiţă, întrucât mămăliga este fierbinte. Se presară fâşii de unt şi caşcaval ras.

Se dă la cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte.

 

Porţii: 4

Timp de pregătire: 35min

Timp de coacere: 20min

Poftă Bună!

 

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/01/bulz.html

TIPS-URI

1

După ce aţi pregătit mămăliga, nu o lăsaţi să se răcească prea mult, pentru că se va întări şi nu o veţi mai putea modela.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv bulz de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Ancutsa 1

15.01.2018, 22:40

Multumesc frumos, Alexandra!

Ancutsa 1

15.01.2018, 22:40

Multumesc frumos, Oana!

trifadalia 1

19.02.2018, 11:23

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv