Aperitiv din piept de curcan şi sfeclă roşie la cuptor

de sisterskitchen in Curcan, 24 Feb 2013 | 5625 vizualizari

 

Pentru mesele de sărbători, dar nu numai, apelăm la reţete de efect, care pot fi preparate în avans, astfel încât să ne putem întreţine musafirii în voie. Pieptul de curcan este minunat, la fel şi cel de pui gras (dar hrănit natural, preferabil de ţară) pentru acest preparat. La fel de bine puteţi folosi şi un muschi de porc, între noi fie vorba.

 

INGREDIENTE

  • Un piept de curcan, dezosat, cca 500 gr
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriţă muştar
  • ½ pahar de vin
  • 2 sfecle, cca 200 gr
  • 1 linguriţă hrean ras la borcan
  • 1 linguriţă oţet
  • Sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv din piept de curcan şi sfeclă roşie la cuptor:

1.Pieptul spălat bine se şterge bine cu un prosop, se freacă cu cimbru, piper şi sare şi se unge cu ulei de măsline. Se dă la cuptor la temperatură maximă vreme de 15 minute, să se închidă porii. Apoi se coboară temperatura la 180 de grade încă 30-40 minute până se pătrunde bine (dar să nu devină uscat, vreti să aibă exteriorul crocant, interiorul trebuie să fie fraged). Se scoate pe un platou şi se inveleşte cu folie de plastic.
2.Garnitura de sfeclă se poate pregăti în avans. Sfecla întreagă se coace în cuptor 20 de minute, se feliază fin (carpaccio), apoi se freacă cu sare, oţet şi o lingurită de hrean ras.
3.Feliaţi pieptul de curcan. Se aranjează frumos pe platou, înconjurat de sfeclă, se stropeşte cu un sos la alegere (poate fi sos tartar, sau un sos picant –noi am folosit o cremă de usturoi copt şi chili) şi se poate servi cald sau rece. Un vin bun pentru a acompania această reţetă este Pinot Noir, sau un Chardonnay dacă preferaţi alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv din piept de curcan şi sfeclă roşie la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de sfecla rosie, portocale si branza cremoasa