Aperitiv mini tarte pentru mic dejun

de xana in Aperitive / Garnituri, 6 Noi 2017 | 3016 vizualizari

 

"tarte si placinte rumenite si iscusite"
 

 

INGREDIENTE

  • 6 felii de paine
  • 1 ceapa mica
  • 1 sfert de ardei rosu
  • 1 ou
  • 80 ml frisca lichida neindulcita
  • 8 linguri de parmezan ras
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv mini tarte pentru mic dejun:

Taiem ceapa in felii subtiri si o caramelizam intr-o tigaie cu putin ulei de masline, sare si piper. O lasam apoi sa se raceasca.

Separat, batem oul cu frisca si 2 linguri de parmezan ras, adaugam apoi ardeiul taiat in cubulete mici, sare si piper.

Taiem coaja feliilor de paine, le presam putin ca sa fie mai subtiri apoi le asezam in forme unse cu ulei.

Cand ceapa s-a racorit, o adaugam amestecului cu ou si umplem feliile de paine cu acest preparat. Dam la cuptor pana se rumeneste, iar centrul pare ferm la atingere.

Intr-o tava cu hartie de copt, presaram restul de 6 linguri de parmezan in forma de cerc si intr-un strat subtire. Dam apoi la cuptor pentru cateva secunde, atat cat sa prinda foarte putina culoare. Scoatem tava din cuptor si lasam parmezanul sa se intareasca doar cateva secunde, apoi luam cercurile crocante si le servim alaturi de tarte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mini tarte pentru mic dejun" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute, in sos de iaurt