Aperitiv minitarte spiralate cu legume

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2017 | 3659 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 galbenus
  • un praf de sare
  • 6 linguri apa
  • pentru umplutura:
  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 3-4 morcovi (mari)
  • 150 g mozzarella
  • 50 ml smantana
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns tava
  • ulei de masline (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv minitarte spiralate cu legume:

Pentru aluat, cerni faina intr-un castron si adaugi sarea si untul taiat bucatele. Omogenizezi compozitia, sfaramand untul intre degete. Cand totul se transforma intr-un amestec sfaramicios, adaugi galbenusul si framanti, apoi adaugi apa, putin cate putin, amestecand pentru a forma un aluat omogen. Invelesti aluatul intr-o folie si il lasi la rece timp de 30 de minute.

Speli legumele, iar morcovul il cureti de coaja. Tai toate legumele in jumatate, pe lungime, iar apoi le feliezi tot pe lungime cu ajutorul unui cutit special, formand fasii foarte subtiri.

Dai mozzarella pe razatoarea mare, apoi o amesteci cu smantana si adaugi sare si piper, dupa gust.

Incingi cuptorul la 180 de grade C. Intinzi o foaie de aluat pe care o decupezi cu ajutorul unui vas rotund si asezi aluatul in formele de tarta, apoi il intepi cu furculita. Dai formele in cuptor, pentru aproximativ 5 minute.

Torni compozitia de mozzarella peste aluat. 

Rulezi feliile de legume, cu coaja in sus, alternandu-le. Pe cat posibil, legumele trebuie sa aiba aceeasi inaltime. La fel procedezi, pana umpli toate minitartele. Presari sare si piper peste legume, optional poti adaugi si cativa stropi de ulei de masline. Introduci minitartele in cuptor, pentru aproximativ 40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv minitarte spiralate cu legume" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei cu branza,cascaval si kaizer la cuptor