Aperitiv minuturi reci cu branza, ceapa si chimen

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 19 Oct 2018 | 3755 vizualizari

 

Imi doream de mult timp sa incerc niste cosulete din cascaval cu diverse umpluturi. Am gasit la Gaby aceste aperitive frumoase si le-am pregatit si eu. Cosuletele nu le-am gatit in tigaie, ci la cuptor, apoi le-am pus pe pahare, cand sunt calde si inca se pot modela. Apoi le-am umplut cu crema de branza pe care o prepar eu de obicei (branza rasa, ceapa, unt si crema de branza cu smantana), iar pe cateva le-am umplut cu crema de branza si smantana amestecata cu chimen macinat. Le-am decorat cu legume proaspete cumparate de dimineata din piata.
“Retete inspirate de toamna”

 

INGREDIENTE

  • Pentru cosulete:
  • cascaval ras, dupa gust;
  • Pentru umplutura:
  • 1 legatura ceapa verde;
  • 200 g branza de vaca;
  • 50 g unt la temperatura camerei;
  • 1 varf de lingurita de sare;
  • 100 g crema de branza cu smantana Delaco;
  • Un varf de cutit chimen macinat;
  • Pentru decor:
  • cateva rosii cherry;
  • o legatura ridichi;
  • cateva frunze de ceapa verde;
  • cateva masline negre si kalamata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv minuturi reci cu branza, ceapa si chimen:

 

Pentru cosulete: se rade cacavalul intr-o tava cu foaie de copt, formand niste cercuri mai mari. Este de preferat sa radeti cascavalul direct in tava pentru ca va fi uniform, iar nu pe o farfurie de pe care sa-l mutati. Veti avea nevoie de ceva mai mult cascaval, eu am obtinut doar 4 cosulete mari si 4 mici.

Se dau la cuptor pana se rumenesc usor. Se scot si se modeleaza cat sunt calde, pe fundul unui pahar. Este de preferat sa nu le rumeniti prea tare, pentru ca se usuca si se crapa mai usor. Se pot modela si intr-o tava de briose.

 Pentru umplutura: intr-un castron se amesteca bine ceapa verde tocata foarte marunt cu untul, branza rasa, putina sare si crema de branza cu smantana. Umplutura este mai multa pentru ca am vrut sa umplu si doi ardei kapia, dar si aceste cosulete. Cateva cosulete (dintre cele mari) le-am umplut cu putina crema de branza cu smantana amestecata cu putin chimen macinat.

Se lasa cosuletele la racit pe forma pe care au stat, apoi se umple cu crema de branza.

 

Pentru decor: se folosesc legume proaspete spalate, taiate si masline.

 

Portii: 4

Timp total de pregatire: 40 min

 

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv minuturi reci cu branza, ceapa si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Ancutsa 1

21.10.2018, 16:24

Daniela

dantes 1

23.10.2018, 10:26

Super!

Ancutsa 1

25.10.2018, 15:10

Multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitive