Aperitiv omleta Rossini

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 11 Sep 2018 | 2979 vizualizari

 

"Provocarea GastroArt"
O omletă in memoria compozitorului italian Rossini.
Era cunoscut ca un mare amator al mancarurilor cu trufe si cu 'foie gras'- ficat de gasca.
Cea mai renumita reteta cu numele Rossini este Turnedo-ul (tournedos) Rossini compus din muşchi de vită prezentat pe o felie de paine trasa in unt peste care troneaza un medalion de foie gras rumenit, stropit din belsug cu un sos brun aromatizat cu vin de Madeira si trufe razuite...
Trufele sunt asociate foarte des cu ouale si omleta.
Numite și „diamantele pământului” sunt ciuperci comestibile clasa ascomycete din familia Tuberaceae, genul Tuber. Am avut sansa de a primi o  trufă neagra un Tuber melanosporum din regiunea Aveyron- Franța.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua proaspete
  • 20 g de lamele de trufa neagra
  • 50 g de foie gras in bloc taiat in 2 felii
  • 1 lingura de suc de trufa neagra
  • cateva picaturi de ulei trufat
  • 20 g de unt
  • sare, piper proaspat macinat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv omleta Rossini:

Taiati trufa in lamele foarte fine.

Într-un bol se desfac ouăle şi se bat bine cu un praf de sare.

Maruntiti 2/3 din lamelele de trufa. Adaugati 1/3 la ouale batute, puneti o felie maruntita de ficat de rata, piper proaspat macinat si sucul de trufa neagra. Amestecati.

Amestecati restul de foie gras cu trufele maruntite ramase.

Intr-o tigaie mica, incalziti untul. Varsati ouale batute.

Cand omleta s-a prins, puneti piureul de ficat de rata trufat pe o jumatate din omleta si rasturnati deasupra cealalta jumatate de omleta.

Lasati inca 3-4 minute, puneti pe o farfurie de prezentare , stropiti cu cateva picaturi de ulei trufat si decorati cu lamelele de trufa pastrate .

Serviti imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta Rossini" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Panacris 1

13.09.2018, 08:05

dantes 1

13.09.2018, 10:18

Buna!

oanapl 1

16.09.2018, 23:31

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite