Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2021 | 4188 vizualizari

 

O placinta super buna, dar si aspectoasa in acelasi timp! Am vazut-o mult circuland pe internet, dar Cleme m-a facut sa ma opresc la a ei! Puteti folosi carne in mijloc, dar eu am ales ciupercile. Iese grozav de gustoasa, puteti folosi branzeturile voastre preferate si o sa vedeti ca aceasta placinta o sa fie una din preferatele voastre!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 400 gr faina
    • 200 ml lapte
    • 1 ou
    • 60 gr unt
    • 15 gr drojdie proaspata
    • 1 lingurita zahar
    • sare
    • 2 linguri ulei
    Pentru umplutura cu ciuperci:
    • 1 borcan mic ciuperci intregi
    • 3 cepe verzi
    • 4-5 crengute marar verde
    • sare
    • piper
    • 3 linguri boabe de porumb
    • 1 ou
    • 2 linguri ulei
    Pentru umplutura cu branzeturi:
    • 125 gr mozarella
    • 100 gr cascaval
    • 2 linguri parmezan ras
    • 1 ou pentru uns
    • mac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi:

Aluatul:

Frecati drojdia cu o lingurita de zahar, adaugati 3 linguri lapte caldut, 1 lingura faina si amestecati. Lasati sa dospeasca 10 minute.

Topiti untul.

Faina o cerneti intr-un bol.

Adaugati oul, drojdia si amestecati, Presarati sare, turnati lapte si framantati.

Incorporati untul topit, iar la final uleiul.

Acoperiti aluatul, il lasati sa dospeasca 50-60 de minute.

Umplutura cu ciuperci: Spalati ciupercile si le tocati. Ceapa verde, o taiati rondele. Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei. Adaugati ciupercile, ceapa si le sotati 3-4 minute, la foc mic. Presarati sare, piper, adaugati si porumbul. Trageti tigaia de pe foc, lasati sa se raceasca compozitia. Adaugati oul si mararul verde, tocat marunt. Amestecati totul. Umplutura cu branzeturi: Cascavalul si mozzarella le dati pe razatoarea mare. Le amestecati impreuna cu parmezanul ras. Presarati faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul si il rupeti in doua bucati egale. Pe o de hartie de copt, asezati prima bucata de aluat, o intindeti pe rotund, cam de 26 cm diametrul. Peste puneti amestecul de branza, lasati la margine cam 1 cm liber. In centru, puneti umplutura de ciuperci, ca un musuroi. Pe o alta hartie de copt, intindeti si a doua foaie. O asezati cu grija deasupra, indeparati hartia. In jurul umpluturii, asezati un bol, iar marginea ramasa, o taiati sub forma de petale. Rasuciti cu grija fiecare petala (eu aici nu am prea avut talent 😀). Indepartati bolul din mijloc. Luati placinta cu tot cu hartie de copt si o asezati pe o tava. Bateti oul spuma si cu un penson ungeti placinta. In mijloc ii faceti o gaura mica si presarati mac. O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute. Cand este gata, o lasati sa se racoreasca putin, apoi este numai buna pentru a fi servita. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu ciuperci