Placinta cu carne si branza

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 8 Mai 2020 | 3931 vizualizari

 

Din categoria ''aluaturi de casa'', am mesterit o placinta floarea soarelui, m-am inspirat tot din ''Retete ca la Bunica''....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 400 g faina
  • 150 ml lapte
  • 50 ml apa
  • 1 ou
  • 5 g drojdie uscata
  • 60 g unt cu 80% grasime
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zahar cca 25 grame
  • 1 lingurita sare cca 5 g
  • umplutura cu carne
  • 250 g carne tocata de porc
  • ceapa verde cca 130 g
  • sare
  • piper
  • umplutura branza
  • 50 g parmezan
  • 100 g branza de oaie
  • 1 ou si 1 albus
  • patrunjel
  • Pentru uns
  • 1 galbenus+ 1 lingura lapte
  • mac pentru presarat deasupra
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne si branza:

Aluat: Cernem faina intr-un castron. Separat punem drojdia cu o lingurita de zahar din cele 25 g si o lingurita de faina si 2 linguri de lapte caldut si lasam cca 10 min pana incepe sa faca basicute. Topim untul si il amestecam cu oul si restul de zahar, apoi turnam laptele caldut si omogenizam bine, apoi adaugam drojdia si amestecam bine. Presaram sarea peste faina, facem o adancitura in mijloc si turnam amestecul de ou,lapte, unt, drojdie, incepem sa amestecam bine, adaugam si apa calduta, apoi  framantam, adaugam si uleiul si framantam pana se incorporeaza si uleiul. Framantam cca 20 min dupa ce am incorporat si uleiul, punem aluatul din nou in castron acoperim castronul cu un prosop si lasam la crescut cca 60 min. Cat sta aluatul la crescut facem umpluturile.

Umplutura de carne : Ceapa verde o curatam, o spalam si o taiem marunt, apoi o punem in tigaie la calit cu putin ulei si sare, cand a inceput sa se inmoaie adaugam si carnea si o lasam sa se caleasca pana isi schimba culoarea.

Umplutura de branza : Radem parmezanul si branza de oaie, apoi adaugam oul si albusul de ou, omogenizam si la final adaugam patrunjelul tocat.

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in doua parti egale, l-am cantarit si am obtinut 2 bucati de 375 g. Asezam pe blatul de lucru  hartie de copt si intindem prima bucata de aluat, o forma rotunda cat tava de la aragaz ( un aragaz din asta tip nou, mai mare, la aragazele marimi mai mici sigur trebuie facute doua placinte, adica impartit aluatul in 4 bucati ), cu ajutorul unei farfurii facem un rotund unde o sa punem umplutura de carne, pe margine asezam umplutura de branza. Apoi intindem si a doua foaie si o asezam deasupra peste umpluturi. Asezam farfuia in centru ca sa putem taia petalele cat mai exacte. Cu ajutorul unui cutit ascutit formam petalele ( se observa in fotografie), apoi fiecare petala in parte o luam usor in mana pliem marginea din fata si o laterala si apoi rasucim in asa fel incat  partea nepliata sa fie deasupra, o largim un pic sa arate ca o petala.Ridicam farfuria si intepam mijlocul cu un bat de frigaruie, apoi ungem cu galbenusul amestecat cu lapte si presaram in mijloc seminte de mac. Se aseaza floarea-n tava, apoi se baga la cuptorul preincalzit la 180 g pentru 30-35 min, Daca incepe sa se rumeneasca prea repede se aseaza deasupra o hartie de copt. Se scoate din cuptor si se serveste ata calda cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si branza" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta ciobanului cu afumatura si cascaval Delaco