Aperitiv saratele cu telemea si mac

de katty in Aperitive / Garnituri, 11 Feb 2018 | 2951 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr osanza
  • 1 pachet margarina
  • 1 kg faina
  • 2 oua+1 pentru uns
  • 26 gr drojdie
  • 150 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura sare
  • telemea rasa
  • mac
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu telemea si mac:

Cernem faina intr-un castron. La mijloc punem osanza, margarina si sarea si framantam pana obtinem un aluat nisipos.

Intr-o cana punem drojdia, zaharul si laptele si amestecam bine. Turnam amestecul peste margarina cu faina. Adaugam si ouale. Framantam bine aluatul, daca este nevoie mai adaugam putin lapte caldut. Acoperim vasul si il lasam sa creasca aproximativ 1 h. Dupa ce a crescut, impartim aluatul in 3-4 parti.

Intindem o foaie pe un blat de lemn, in grosime de 1/2 cm, o ungem cu ou batut, presaram telemea rasa pe razatoarea mica si mac. Cu un cutit sau un aparat de taiat pizza, taiem fasii lungi de 7-8 mm pe care le asezam in tava pe hartie de copt. Coacem, pe rand, pana se rumenesc usor, apoi le scoatem si le lasam la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu telemea si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

RODIMUR 1

12.02.2018, 19:10

Foarte bune!

oanapl 1

13.02.2018, 21:12

Bune, bune!

kytz 1

15.02.2018, 06:41

Bune, bune! 🍻

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu mousse de ton