Aperitive cu branza

de Antonia in Aperitive / Garnituri, 14 Oct 2011 | 3634 vizualizari

 

Mama pregatea in copilarie pasta cu branza, boia si seminte de chimen pentru tartine (foarte gustoasa). Pornind de la aceasta idee (excelenta de altfel pentru tartine servite la micul dejun), am pregatit pe post de aperitive aceste mici sfere cu branza si patrunjel.

 

INGREDIENTE

  • 180 g branza de vaca
  • 30 g unt (la temperatura camerei - moale insa nu topit)
  • 1 lingurita smantana
  • boia de ardei dulce
  • piper alb
  • sare de mare fin macinata
  • 4 1/2 lingurite frunze de patrunjel maruntite
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive cu branza:

Se amesteca intr-un bol branza de vaca, untul si smantana cu ajutorul unei linguri din lemn, pana la obtinerea unui amestec omogen.

Se condimenteaza amestecul cu sare, piper alb, boia de ardei dulce (dupa gust) si 1/2 lingurita frunze de patrunjel maruntite. Se amesteca toate ingredientele cu ajutorul unei linguri din lemn, pana la omogenizarea compozitiei.

Din amestecul obtinut se modeleaza mici sfere (cu diametrul dorit) care apoi se tapeteaza cu frunze de patrunjel maruntite (rostogoliti usor sferele cu branza prin frunzele de patrunjel maruntite asezate pe o farfurie).

Se pastreaza la frigider aproximativ 20 - 30 de minute inainte de a fi servite.

                           Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!

 

COMENTARII (31)

Miha 1

14.10.2011, 23:02

Antonia, nu trebuia sa schimbi titlul retetei, nu era absolut nimic in neregula. Discutia creata s-a vrut a fi un spirit de gluma, strict in afara retetei. Daca te-am suparat imi cer scuze in numele intregii echipe bucataras.ro

Antonia 1

15.10.2011, 11:45

Cum as putea sa ma supar ?! Eu sunt doar un ”musafir” in ”casuta voastra” M-am bucurat de cuvintele frumoase ale unora dintre voi (le multumesc inca o data pentru buna primire )
Si ca sa continui pe un ton de gluma... recunosc ca m-am amuzat copios vazand cat de mare si nestapanit este interesul unora pentru (mi-e si teama sa scriu) bilute Vorba cantecului ”te vad in tot si in toate” Mai in gluma mai in serios, libertatea de exprimare trebuie sa apartina fiecaruia dintre noi (evident in anumite limite). In privinta dialogului deschis de Cris 2711... as spune doar atat: aici este un spatiu liber si pana la urma fiecare scrie ”ce pofteste”

alinutzika 1

15.10.2011, 15:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!