Ardei gras umplut

de mamaieelena in Mancaruri de post, 2 Aug 2011 | 2088 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ardei gras 6 bucati eu am ales de diferite culori
  • cuscus 1 cana (aproximativ 150 gr)
  • 2 cepe mijlocii
  • 400 gr. ciuperci proaspete
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 fire menta proaspata
  • 250 gr.suc de rosii
  • 2 rosii proaspete
  • 50ml ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei gras umplut:

Ciupercile le-am spalat si maruntit la fel si ceapa.Am pus in tigaie uleiul si cand s-a incins am adaugat ceapa si ciupercile.Cuscusul l-am pus intr-o craticioara cu capac si peste el am pus sare si apa fierbinte (apa am masurat-o cu aceeasi cana cu care am masurat si cuscusul)adica doua masuri la o masura de cuscus.Cand a scazut zeama de la ciuperci le-am dat deoparte si le-am potrivit de sare si piper dar intre timp am spalat si tocat marunt verdeata si am adaugat-o cand s-a mai racit compozitia adica ciuperci,ceapa si cuscus.Ardeiul care a fost spalat si curatat adica taiat capac la codita si scos semintele.Dupa aceasta operatiune pregatim vasul in care urmeaza sa-l punem la cuptor de examplu eu am pus in vas roman si l-am pregatit astfel:am am pus pe fundul vasului firele de menta si rosiile taiate rondele si am acoperit toata suprafata.Ardeii i-am umplut cu compozitia de cuscus,ceapa,verdeata si ciuperci ,i-am asezat in vas si am turnat sucul de rosii.Am pus la cuptorul preincalzit la 200 de grade aproximativ 30 de minute.A fost delicios.Pofta buna.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ardei gras umplut 118758
retete culinare - Ardei gras umplut 118760
retete culinare - Ardei gras umplut 118762
retete culinare - Ardei gras umplut 118763

COMENTARII (30)

Cris2711 1

03.08.2011, 18:27

Cat de frumos ai prezentat si ce as fi mancat si eu

mamaieelena 1

04.08.2011, 09:35

eduard multumesc

mamaieelena 1

04.08.2011, 09:35

cris multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D