Ardei iuti & ardei capia in otet

de ionix in Muraturi, 22 Oct 2009 | 8727 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ardei iuti
  • 4-5 ardei capia
  • 1 l otet
  • 2 l apa
  • 2 linguri sare mare pt muraturi
  • 3  linguri cu miere
  • frunze de telina
  • foi de dafin, boabe de mustar, boabe de piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei iuti & ardei capia in otet:

Se spala ardeii iuti si ardeii capia, se curata de seminte bine si se taie cubulete .

Se aseaza bucatile de ardei iuti si capia taiati in borcane iar peste ei, deasupra, se pune cate o frunza de telina si una de dafin.

Apa, otetul, sarea, mierea, boabele de mustar si boabele de piper se amesteca si se  pun la fiert. Cand incepe a da in clocot se gusta pentru a vedea daca mai trebuie sare sau miere.

Compozitia se toarna fierbinte peste ardeii iuti din borcane.

Se mananca iarna, in zilele friguroase, cu ce aveti bun prin casa.

 

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Ardei iuti & ardei capia in otet-0
Ardei iuti & ardei capia in otet-1
Ardei iuti & ardei capia in otet-2

COMENTARII (6)

ionix 1

23.10.2009, 07:40

dap dap... sotul meu a taiat ardeii iar eu am asamblat totul ieri am facut pentru prima data dulceata asortata si mi-a iesit o minunatie... am mai pus si gogonele, castraveti, gogosari, suc de rosii, zarzavat... sambata vreau sa pun varza... am gasit o piata ieftina si-am zis ca merita efortul e primul an in care pun eu muraturile de obicei se ocupa mama

luminita20_2006 1

23.10.2009, 11:50

super ideea

ionix 1

23.10.2009, 16:03

mersic Luminita

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04