Ardei umpluti

de alinutzika in Vita, 29 Iul 2011 | 2515 vizualizari

 

O mancarica grozava de sezon.

 

INGREDIENTE

  •  
  • 6 ardei 
  • 200 g carne tocata de vita
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 1/4 dovlecel (optional)
  • 200 g ciuperci
  • ulei
  • sare, piper, vegeta
  • usturoi granulat, cimbru, patrunjel, marar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti :

Avem nevoie de doua vase. Unul il folosim pentru sos, iar unul pentru umplutura. In vasul pentru sos calim la foc slab o ceapa tocata si un ardei tocat, apoi adaugam rosiile taiate bucatele si dovlecelul tot bucatele. In timp ce se calesc legumele, calim in celalalt vas alta ceapa si adaugam apoi ciupercile. Dupa vreo 2 minute adaugam si carnea tocata si  condimentam cu saree, piper, vegeta si usturoi. Lasam pe foc slab inca vreo 10 minute, amestecand din cand in cand.
Luam ardeii, le decupam cotorul si ii umplem cu umplutura de carne tocata si ciuperci, apoi ii adaugam in vasul cu legumele, care sunt deja calite. Punem apa cat sa treaca putin peste ardei si mai adaugam putin bulion, daca rosiile nu au fost foarte zemoase. Lasam la foc slab circa 20 minute, apoi la foc mai iute circa 5 minute, ca sa scada sosul. Aveti grija sa mai amestecati, cu grija, din cand in cand, ca sa nu se lege de fundul vasului. Condimentam dupa gust cu sare, piper, vegeta, marar, cimbru, patrunjel.
In farfurie, mancarea se serveste cu o lingurita de smantana, dupa preferinta. E  foarte buna si rece.

 

RETETA IN IMAGINI

Ardei umpluti -0
Ardei umpluti -1
Ardei umpluti -2
Ardei umpluti -3

COMENTARII (8)

alinutzika

alinutzika 1

29.07.2011, 21:20

Onesta, intr-adevar, a mai iesit cate putin din umplutura, numai ca pe mine nu ma deranjeaza.. Mama de exemplu nu le pune niciodata capacel, pt ca pune ou in compozitie, ca sa o lege si asa nu ies deloc deloc...

Cris2711

Cris2711 1

31.07.2011, 13:17

De sezon si nu numai

adry88

adry88 1

05.08.2011, 12:04

buni buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!