Ardei umpluti

de Lorra in Porc, 3 Iul 2012 | 2136 vizualizari

 

Satiosi si deliciosi !

 

INGREDIENTE

  • 6 ardei grasi potriviti
  • 500 gr. carne tocata de porc
  • o mana de orez
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • patrunjel si marar
  • 2-3 linguri pasta tomate
  • sare, piper si cimbru
  • 2 rosii (taiate felii pt. capac)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Se curata si spala ardeii grasi, apoi ii oparim pentru a scapa de gustul ceva mai amar si pentru a se aseza mai bine si usor in cratita.

Intre timp se prepara si umplutura : Se pune la calit in putin ulei, ceapa tocata marunt, morcovul dat prin razatoarea mica, o lingura de pasta de tomate si sare dupa gust. Cand sunt gata, se adauga carnea tocata amestecata cu orezul si verdeata. Daca este nevoie si putina apa.

Separat, se pune la fiert un sos din apa, pasta de tomate si condimentele (sare, piper, cimbru)...sos in care vor fierbe ardeii.

Odata ce compozitia s-a calit bine si carnea si-a schimbat culoarea, se umple fiecare ardei cu aceasta si se pune deasupra cate un capac din felii de rosii, apoi se aseaza in cratita si se toarna sosul de rosii peste ei, atat cat sa-i acopere.

Cratita trebuie sa fie inalta cat sa poata sta ardeii in picioare, si cu un diametru exact cat sa incapa fiecare
unul langa altul. Daca aceasta este prea mare si ramane spatiu intre ei...risca sa se rastoarne in timpul fierberii si sa se goleasca de umplutura.

Se fierb la foc potrivit pana ce sunt gata. Se servesc cu smantana sau fara.

 

COMENTARII (21)

Maria68

Maria68 1

04.07.2012, 18:42

imi plac

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

04.07.2012, 20:55

Foarte buni

Lorra

Lorra 1

05.07.2012, 13:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!