Ardei umpluti cu orez,ciuperci si migdale

de Bunica in Mancaruri de post, 18 Noi 2012 | 1753 vizualizari

 

M-am gandit ca daca la sarmalele de post pun nuci,de ce n-as pune sila ardei .Ups nu aveam nuci! In schimb aveam migdale.Asa ca am trecut la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 100g. migdale
  • 250g.ciuperci proaspete
  • 200g. orez
  • 1 radacina mica de telina
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 radacina de pastarnac
  • 12 bucati ardei gras
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 0 legatura de marar
  • 200g.suc de rosii
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu orez,ciuperci si migdale:

Pentru inceput am pus migdalele in  cuptorul incins pentru cateva minute la prajit. Le-am lasat sa se raceasca si apoi le-ai rasnit foarte fin.

Toate legumele le-am spalat,sters,apoi le-am pus in blender.Mai intai ceapa.Am pregatit o tigaie in care am pus uleiul si apoi pe foc.In tigaie am pus ceapa pana a devenit sticloasa,apoi ciupercile,morcovul,telina,pastarnacul si orezul.Dupa fiecare am lasat sa fiarba 1-2 minute.La sfarsit ,dupa ce am luat tigaia de pe foc,am adugat migdalele si mararul.

Ardeii spalati si curatati de cotoare au fost umpluti unul cate unul si asezati intr-un vas termorezistent.Deasupra am pus 250ml apa sucul de rosii .Vasul l-am bagat in cuptor pentru 40-45 minute.

 

COMENTARII (32)

Bunica 1

19.11.2012, 12:03

Sim0na 1

19.11.2012, 20:54

Interesanta compozitia.. trebuie incercata!

Mihaela11_jo 1

20.11.2012, 16:14

Foarte aromate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41