Ardei umpluti cu sos de rosii

de Rocsi in Pui, 22 Iul 2010 | 5190 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei nu prea mari
  • 650 gr carne de pui tocata
  • 200 gr orez
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 rosie
  • patrunjel verde
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • ulei
  • pentru sosul de rosii:
  • 2 rosii mari
  • 1 lingura pasta de tomate
  • ulei
  • apa
  • vegeta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu sos de rosii:

Ardeii se spala,se scoate cotorul si se curata de toate semintele.

ceapa se curata si se taie marunt.

morcovul se curata si se da pe razatoatea cu ochiuri mari.

rosia se curata de pielita si se da pe razatoarea cu ochiuri mici sau se piseaza.

intr-o tigaie se pune ulei.

cand acesta se incins se pune ceapa 2-3 min,peste morcovul iar la urma si rosia .

se lasa cam 10 min.

apoi se adauga si carnea de pui tocata inca 5 min si se inchide aragazul.

intr-un bol se pune acest amestec de ceapa cu carne,se pune si orezul ,care inainte il spalam in foarte multe ape calde.

condimentam cu sare,piper,boia de ardei,se mai pune oul si niste patrunjel verde tocat.

cu acest amestec se umplu ardeii.

intr-o tigaie se pun ardeii in picioare,se pune apa cam cat sa acopere ardeii pe 3 sferturi.

se pune si o rosie taiata bucatele.

se pune sa fiarba la foc potrivit,pana sunt gata.

se face sosul de rosii:

rosiile se curata de coaja si se dau pe un blender.

intr-o cratita se pune 3-4 linguri ulei,se pune rosia pisata,vegeta  si pasta de tomate si 1 canita si jumatate de apa.

se fierb toate circa 10 min.

acesta se serveste langa ardeii umpluti cu putin patrunjel verde pe deasupra.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Ardei umpluti cu sos de rosii-0
Ardei umpluti cu sos de rosii-1

COMENTARII (13)

ionix 1

23.07.2010, 18:28

daca-i facit lui unchi-tu o oala de astia, l-ai cucerit nota 10

Nicolae 1

23.07.2010, 19:34

buniiiiii....

Rocsi 1

23.07.2010, 19:35

multumesc fetele si domnule de aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41