Aripi de curcan la cuptor

de elucubratiiculinare in Curcan, 29 Mai 2012 | 3914 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 aripi de curcan,
  • sare,piper,
  • 1-2 crenguțe rozmarin,
  • 2 lingurițe boia dulce,
  • 200 ml vin roșu,
  • 200 ml apă,
  • 2-3 căței de usturoi,
  • 2-3 linguri ulei.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi de curcan la cuptor:

Aripile se spală, se taie în două și se condimentează cu sare și piper (de preferat proaspăt măcinat).

Așezăm bucățile de carne într-un vas termorezistent.

Într-un castron amestecăm vinul roșu (de preferat sec) cu apa și uleiul. Usturoiul se curăță și se presează cu lama unui cuțit, cât să se crape un pic. Adăugăm peste aripile de curcan amestecul de vin cu apă și ulei, usturoiul și rozmarinul curățat de pe crenguțe. Presărăm boiaua de ardei peste aripile de curcan. Acoperim vasul termorezistent cu capac și dăm la cuptor pentru o oră.

După o oră se scoate capacul și se mai lasă pentru alte 30-40 minute în cuptor, stropind aripile de curcan din 10 în 10 minute cu sosul din tavă, până se rumenesc frumos.

Servim cu garnitura preferată.

Poftă bună!

 

COMENTARII (12)

mamaieelena

mamaieelena 1

29.05.2012, 23:42

iri_iri

iri_iri 1

29.05.2012, 23:58

cocolina

cocolina 1

30.05.2012, 18:42

ce bune trebuie sa fie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!