Baclava

de Doralinda in Dulciuri, 26 Mai 2013 | 14179 vizualizari

 

Unul dintre deserturile preferate ale sotului! E un desert tipic tarilor arabesti dar si unul foarte servit in Grecia!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceasca pesmet
  • un pachet foi de placinta baclava (foarte subtiri)
  • 300 gr nuci macinate
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara praf
  • destul unt ptr ungerea foilor cca 200 gr
  • Ptr sirop:
  • 3 cesti (de cafea) zahar
  • 2 cesti si jumatate de apa
  • coaja de la o portocala
  • 2-3 cuisoare
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Ungeti o tava cu unt, dupa care puneti prima foaie de placinta si ungeti iar cu unt. Repetati aceasta operatie cu inca 5 foi dar la ultima nu puneti unt!

Sa aveti intr-un vas amestecate nucile cu zaharul, pesmetul si scortisoara, si cu o lingura puneti in a 6-a foaie cat sa acopere bine. Apoi acoperiti cu o alta foaie, ungeti cu unt, apoi inca o foaie iar unsa cu unt, iar a treia NU ungeti cu unt si puneti din compozitie. Deci, repetati aceasta operatiune pana se va termina compozitia, 2 foi unse, una nu, dar pastrati ptr la urma 3 foi care le veti unge pe toate cu unt.

Inchideti placinta prin "impaturirea" foilor care le-am lasat putin pe dinafara asa cum arata in fotografii. Intepati cu un cutit si presarati putina apa cu mana (stropiti). Puneti la cuptorul preincalzit la 170C ptr cca 45 min.

Faceti intre timp siropul lasand sa fiarba cca 10 minute cu toate ingredientele, dar atentie, siropul se va turna doar cand s-a racit placinta!

 

TIPS-URI

1

Inainte de a pune siropul, intepati sau taiati placinta sub forma de cuburi.

RETETA IN IMAGINI

Baclava-0
Baclava-1
Baclava-2
Baclava-3
Baclava-4
Baclava-5

COMENTARII (43)

loredanaaa

loredanaaa 1

28.05.2013, 21:03

delicios

Doralinda

Doralinda 1

29.05.2013, 14:48

Loreedana

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 08:01

mmm... excelenta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!