Baclava turceasca

de gaby_gabytza in Prajituri, 16 Feb 2013 | 2182 vizualizari

 

sursa andreea

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete foi de placinta
  • 300 g miez de nuca
  • 2 linguri scortisoara
  • 1/1 lingura nucsoara
  • 50 g zahar
  • 200 g unt

sirop

  • 300 g zahar
  • 5 linguri miere
  • 300 ml apa plata
  • 1 jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava turceasca:

Siropul: apa si zaharul le punem pe foc cca 20 min, cand s-a format un sirop stoarcem o jumatate de lamaie in sirop. Lasam sa fiarba inca 5 minute apoi oprim focul. Dupa ce se raceste siropul adaugam mierea.

Umplutura: nucile le lasam cateva minute in cuptorul incins, le macinam marunt si peste ele adaugam zaharul,scortisoara si nucsoara .Dupa topim untul si desfacem primul pachet de foi.Ungem o tava adanca cu unt si apoi incepem sa asezam in ea foile, cu ajutorul unei pensule de bucatarie intindem unt topit pe suprafata fiecarei foi de placinta.

Asamblam- 10 foi de placinta deasupra nuca macinata,6 foi placinta,nuca macinata si la sfarsit punem 4  foi unse cu unt ,punem mai mult unt pe ultima foaie.

Baclavaua o bagam  la frigider cca 30 min, apoi o taiem in patratele. Untul topit ramas il turnam peste marginile taiate ale fiecarui patratel.

Dam la cuptorul incins pana capata o culoare aurie.

Sosul il turnam peste baclavaua fierbinte, acoperim cu un prosop curat si lasam  pana se raceste complet si dupa dam la frigider cateva ore. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Baclava turceasca 204833
retete culinare - Baclava turceasca 204835

COMENTARII (14)

merisor 1

16.02.2013, 20:26

Super!

mamaieelena 1

16.02.2013, 22:25

imi place

laura_n 1

17.02.2013, 10:04

azi cred ca fac si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D