Baked Alaska

de mimmi in Dulciuri, 11 Iul 2011 | 2178 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Inghetata:
  • 3 oua,
  • 300 ml lapte,
  • 300 ml frisca lichida,
  • 100 g zahar,
  • 1 lingura amidon alimentar,
  • esenta vanilie,
  • Ingrediente blat :
  • 3 oua,
  • 2 linguri apa,
  • 3 linguri zahar,
  • 5 linguri faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • Pentru insiropat avem nevoie de
  • sirop de trandafiri si putina apa,pe care le amestecam.
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri de ou,
  • 4 linguri zahar.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baked Alaska:

Inghetata:

Mixam ouale cu zaharul,adaugam amidonul si punem cratita la foc mic,amestecand continuu cca 10 minute,pana se ingroasa. Se adauga esenta de vanilie dupa gust si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit amestecam crema cu frisca batuta. Tapetam forma in care va fi pusa inghetata cu folie alimentara si punem la congelator. Dupa 1 ora puteti verifica inghetata,poate face ace de gheata( a mea nu a facut) in acest caz amestecati inghetata.

Lasam peste noapte si a doua zi pregatim blatul. Separam ouale,galbenusurile le frecam spuma cu zaharul. Batem albusurile tare,le adaugam peste galbenusuri impreuna cu faina amestecata cu praful de copt. Amestecam compozitia cu dosul unei linguri si o turnam intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru cca 30 de minute,pana trece testul cu scobitoarea.

Punem inghetata peste blatul(insiropat,in cazul meu cu sirop de trandafiri),le "infasuram" in folie de aluminiu si le dam la congelator pentru cca 1 ora.

Pentru bezea,batem tare albusurile dupa care adaugam zaharul in ploaie,mixand in continuare. Imbracam inghetata in bezea si dam la cuptor 5 minute pana prinde o culoare aurie.

 

RETETA IN IMAGINI

Baked Alaska-0
Baked Alaska-1
Baked Alaska-2
Baked Alaska-3
Baked Alaska-4

COMENTARII (16)

mimmi

mimmi 1

12.07.2011, 10:36

LicutaMarin

LicutaMarin 1

12.07.2011, 20:10

mamaieelena

mamaieelena 1

12.07.2011, 21:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!