Banh mi cu carne de curcan (sandvis thailandez cu carne de curcan, pate si muraturi)

de Satisfyyourcravings in Curcan, 9 Ian 2016 | 502 vizualizari

 

Un mod foarte bun de a folosi resturile de carne de la gatirea unui pui/ curcan intreg.

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura otet din vin alb
  • 4 linguri pate (eu am folosit pate amestecat cu meriosare)
  • 1 chili
  • 190 grame carne de curcan gatita (de preferat carne rosie)
  • ulei de masline
  • 1 lime
  • 2 linguri sos dulce de chili
  • 2 baghete (eu am folosit felii de paine cu seminte)
  • 1 catel de usturoi
  • 1 bucata de 3 cm de ghimbir proaspat
  • sare
  • 2 linguri maioneza din iaurt
  • 1 legatura mica de coriandru (poate fi inlocuit cu patrunjel)
  • 1 morcov
  • 1/2 castravete
  • 1/4 varza rosie
  • ulei de susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banh mi cu carne de curcan (sandvis thailandez cu carne de curcan, pate si muraturi):

Se reincalzeste carnea de curcan, rupta in bucati, in putin ulei de masline, la foc mediu, 2-3 minute.

Se adauga coaja de lime si sosul de chili si se mai gateste 2-3 minute, la foc mic, amestecand frecvent pana devine lucios si lipicios.

Se incalzeste painea  intr-un cuptor.

Se toaca cea mai mare parte din ghimbir si usturoiul si se transforma intr-o pasta cu ajutorul unui mojar. Se adauga maioneza, sucul de lime si o parte din frunzele de coriandru si se amesteca pentru omogenizare.

Se curata morcovul de coaja si se rade grosier intr-un bol. Se adauga castravetele feliat, caruia i-au fost indepartate semintele cu o lingura si varza tocata fasii. 

Se toaca ghimbirul ramas si se adauga peste muraturi, impreuna cu sare, apoi se scurg muraturile de execesul de apa, se adauga sosul de soia, otetul, ulei de susan si se amesteca. 

Se unge painea cu pate, se aseaza deasupra bucati de curcan, muraturi, maioneza si se orneaza totul cu frunze de coriandru si rondele de chili. Se inchide sandvisul cu celelalte felii de paine si se consuma imediat.

 

COMENTARII (12)

mirela0911 1

09.01.2016, 20:40

dantes 1

10.01.2016, 09:17

Buna!

-Licurici- 1

10.01.2016, 11:43

mmmm.... ce bun!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S