Barcute cu mascarpone si zmeura.

de lilik in Prajituri, 9 Dec 2011 | 2065 vizualizari

 

usor,rapid si de efect...

 

INGREDIENTE

PT ALUAT:

  • 300 gr faina
  • 2 oua
  • 125 gr unt moale
  • 100 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • vanilie

PT CREMA:

  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • vanilie
  • zmeura dupa plac
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Barcute cu mascarpone si zmeura.:

Prepararea aluatului:

cernem faina pe masa si in mijloc facem o fantana unde vom pune restul ingredientelor,apoi amestecam totul cu varful degetelor.Aluatul obtinut il invelim in folie transparenta si il punem in frigider 30 de minute.

Intre timp pregatim crema:

Mixam mascarpone cu 1 lingura de zahar pana devine cremos.Mixam smantana cu cealalta lingura de zahar,apoi o adaugam peste mascarpone si le amestecam usor,apoi adaugam putina vanilie.Crema o punem in frigider pana la momentul utilizarii.

Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie din care vom decupa si vom tapeta barcutele noastre,apoi in fiecare barcuta punem putin aluminiu si umplem cu fasole uscata,apoi le dam la cuptorul incins la 180°.Dupa 10 minute scoatem aluminiul si fasolea uscata  si mai dam la cuptor pana prind putina culoare si la mijloc.

Scoatem barcutele din cuptor si le lasam la racit,apoi le scoatem din forme si le umplem cu crema mascarpone si decoram cu zmeura.Daca doriti pudrati cu zahar.

Din aceasta cantitate ies circa 25 de barcute,depinde de marimea formelor. 

 

RETETA IN IMAGINI

Barcute cu mascarpone si zmeura.-0
Barcute cu mascarpone si zmeura.-1
Barcute cu mascarpone si zmeura.-2

COMENTARII (30)

VERONICA2607

VERONICA2607 1

11.03.2012, 12:18

lilik

lilik 1

24.08.2012, 16:57

Va multumesc din suflet tuturor

alba_zori

alba_zori 1

27.09.2012, 02:28

foarte frumoase si bune barcutele tale

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!