Batoane cu mac

de Constelatialeu in Piine, 10 Mai 2016 | 562 vizualizari

 

Mie cand imi pica pata, pai imi pica.Asadar si prin urmare mi-a picat pata pe batoanele cu mac, care imi aduc aminte de copilarie cand devoram cu mare placere ( pe vremea cand inca nu se bagase cartela la paine, cand inca era bine)batoanele cu mac, un deliciu. Asa ca n-am stat pe ganduri si am tras cu ochiul la Rocsi, care trasese cu ochiul la Violeta, care habar n-am unde s`o uitat ea, dar au iesit niste batoane tare delicioase, aproape acelasi gust de alta data.....eu le-am facut mai lungi si mai subtirele, ca asa mi s`o dus mana.....:)))))))))

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 50 g zahar
  • 250 ml apa minerala la temperatura camerei
  • 70 ml ulei
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • Pentru uns
  • 50 ml apa
  • 1 lingurita faina
  • mac
  • Sirop
  • 100 ml apa
  • 2-3 linguri zahar
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu mac:

Intr-un castron am cernut faina, am adaugat, zaharul, sarea si drojdia, am amestecat toate ingredientele uscate si apoi am adaugat apa minerala la temperatura camerei. Am inceput sa framat bine, apoi am adaugat uleiul si am mai framtat cca 10 min, Am acoperit castronul cu un servet si am lasat s acreasca la loc calduros cca 1 ora. Dupa ce a crescut am presarat blatul de lucru cu faina am scos coca si am impartit-o in 7 bucati aproximativ egale. Din fiecare bucata am intins un dreptunghi ( eu l-am facut mai lung) apoi am rulat si am format batonul. Am tapetat tava de la aragaz cu hartie d ecopt si am asezat batoanele in tava la distanta de cca 1-2 degete.Am lasat la crescut inca 25 min. Dupa care am amestecat 50 ml apa cu o lingurita de faina si am uns batoanele, deasupra am presarat mac. Am dat tava la cuptorul preincalzit cca 25-30 min, pana incep batoanele sa se rumeneasca. Dupa ce s-au copt am scos tava din cuptor si le-am uns cu un sirop fiert din apa si zahar ( sa dea intr-un clocot, doua), asa fierbinti. Un deliciu, merita incercat....

 

TIPS-URI

1

sub tava din cuptor am pus un vas cu apa..

RETETA IN IMAGINI

Batoane cu mac-0
Batoane cu mac-1
Batoane cu mac-2
Batoane cu mac-3
Batoane cu mac-4
Batoane cu mac-5
Batoane cu mac-6
Batoane cu mac-7
Batoane cu mac-8
Batoane cu mac-9
Batoane cu mac-10
Batoane cu mac-11
Batoane cu mac-12
Batoane cu mac-13
Batoane cu mac-14
Batoane cu mac-15
Batoane cu mac-16
Batoane cu mac-17

COMENTARII (19)

anca_rm

anca_rm 1

11.05.2016, 09:20

ce pufosenii ai facut , foarte foarte bune

marcela1979

marcela1979 1

11.05.2016, 13:15

Bune tare

simona72

simona72 1

12.05.2016, 09:34

si mie mi s-a pus pata pe ele) ce bune erau pe vremuri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!