Bezele

de - Andreea - in Prajituri, 4 Ian 2012 | 8453 vizualizari

 

daca tot mi-au ramas albusuri de la biscuiti m-am gindit sa fac ceva dulce ptr copii si asa mi-a venit ideea de bezele.am mai adaugat niste albusuri si m-am apucat de treaba.reteta am ''invatat-o '' de la bucatarasul Miha...
mi s-au parut foarte simplu de facut...
eu am dublat cantitatile si nu am pus esenta de vanilie ca Miha...

 

INGREDIENTE

  • 8 albusuri
  • 500 gr zahar
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele:

Am batut albusurile spuma impreuna cu un praf de sare. Eu am folosit mixerul. Cind au facut destula spuma am adaugat zaharul si am mixat pina am obtinut o compozitie tare si lucioasa.

Tapetam o tava cu hirtie de copt si cu ajutorul posului facem cuiburi din compozitie.(eu am lasat aceasta sarcina in mainile fiicei mele :) )

Le-am dat la cuptorul incalzit la 120 grade celsius cu usa cuptorului intredeschisa.

Sunt gata cind se desprind usor de pe hirtie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bezele cu nuci