Bezele

de Andreea Caroline in Prajituri, 4 Ian 2012 | 6007 vizualizari

 

daca tot mi-au ramas albusuri de la biscuiti m-am gindit sa fac ceva dulce ptr copii si asa mi-a venit ideea de bezele.am mai adaugat niste albusuri si m-am apucat de treaba.reteta am ''invatat-o '' de la bucatarasul Miha...
mi s-au parut foarte simplu de facut...
eu am dublat cantitatile si nu am pus esenta de vanilie ca Miha...

 

INGREDIENTE

  • 8 albusuri
  • 500 gr zahar
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele:

Am batut albusurile spuma impreuna cu un praf de sare. Eu am folosit mixerul. Cind au facut destula spuma am adaugat zaharul si am mixat pina am obtinut o compozitie tare si lucioasa.

Tapetam o tava cu hirtie de copt si cu ajutorul posului facem cuiburi din compozitie.(eu am lasat aceasta sarcina in mainile fiicei mele :) )

Le-am dat la cuptorul incalzit la 120 grade celsius cu usa cuptorului intredeschisa.

Sunt gata cind se desprind usor de pe hirtie...

 

COMENTARII (12)

diaconta 1

04.01.2012, 20:44

ce frumoase ti-au iesit

Cris2711 1

06.01.2012, 11:49

cat de frumoase si ce bune

Andreea Caroline 1

18.01.2013, 13:25

multumesc fetelor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04