Biancomangiare

de LauraA in Prajituri, 21 Mar 2011 | 1558 vizualizari

 

Biancomangiare sau blanc manger este un desert originar din Franta care a patruns in Italia in secolul XII iar acum este raspindit in Sicilia unde se face cu lapte de migdale si in Valle D’Aosta unde se foloseste laptele de vaca in locul celui de migdale. Seamana foarte mult cu panna cotta numai ca este mai parfumat si mai usor.

 

INGREDIENTE

  • 250 g migdale macinate fin
  • 10 g gelatina foi
  • 70 g zahar
  • 2 linguri coniac (optional)
  • 300 gr apa calduta
  • 100 gr frisca lichida
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biancomangiare:

Punem migdalele macinate in cele 300 gr apa calduta si le lasam la inmuiat pentru 30 minute, dupa jumatate de ora scurgem laptele format printr-o bucata de tifon sau bumbac pe care o punem deasupra unei site. Adaugam cate 2 linguri de migdale si stoarcem bine bine laptele.

Eu am obtinut 200 ml lapte de migdale. Daca voi reusiti sa obtineti mai mult completati cu frisca lichida pana obtineti 300 ml de lichid. Exemplu: daca aveti in final 250 ml lapte migdale adaugati numai 50 ml frisca lichida, daca din contra aveti 150 lapte adaugati 150 ml frisca lichida, astfel incat rezultatul final sa fie 300 ml lichid.

Foile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece pentru 10 minute dupa care se storc bine si se topesc pe foc ffff mic impreuna cu 6 linguri de lapte.

Separat topim zaharul amestecat cu lichidul ramas tot pe foc f mic. Cand zaharul este complet dizolvat, tragem craticoara de pe foc, lasam cateva minute (3-4 minute) sa se raceasca si adaugam peste gelatina dizolvata in lapte. Amestecam si turnam in forme (eu am folosit pahare de plastic de unica folosinta) unse foarte discret cu putin ulei. De preferat ar fi un ulei de migdale sau unul de fructe dar puteti folosi si de floarea soarelui, numai sa ungeti fffff putin forma.

Lasam 2.30-3 ore la frigider, dupa care luam fiecare paharut si il rasturnam pe o farfurie. Ca sa va fie mai usor sa scoateti din forma, tinem pentru cateva secunde paharutul cu fundul in apa fierbinte dupa care il rasturnam imediat.

Servim cu sos caramel si feliute de migdale.

Pofta buna!!

 

 

COMENTARII (22)

epurasha2bb

epurasha2bb 1

04.04.2011, 08:56

Doamne cat de bun trebuie sa fie! si imi inchipui textura fina si delicata! multumim de reteta Laura! as zice ca tu esti unul din putinii oameni care scot numai ''hit''uri!

adry88

adry88 1

02.06.2011, 17:03

interesant

VERONICA2607

VERONICA2607 1

28.03.2012, 20:29

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!