Bibeleskaes- Branza alsaciana

de Catalina L in Mancare copii, 8 Dec 2018 | 2960 vizualizari

 

Bibeleskäs sau Bibbalakaas (Bibeleskäse în limba germană) este o specialitate germanică din Alsacia, Moselle, Badoise .... din brânză albă  proaspata inchegata tip caş.
Dupa ce este bine scurs de zer se amesteca cu smântână, usturoi și arpagic, sare si piper.
Se serveste rece cu cartofi fierti la sfârșitul mesei.
Termenul înseamnă 'brânză pentru pui', deoarece inițial acest a fost folosita pentru a alimenta puii. si era compusa din chișleag, ovaz și tărâțe.
Am utilizat branza proaspata batuta 40% fara zer, este mai usor de gasit si  am vazut multe retete cu acest tip de branza.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/bibeleskaes-branza-alsaciana.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza proaspata batuta 40% (sau nebatuta si scursa de zer)
  • 100 gr smantana
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1-2 cepe salota (sau 1 ceapa rosie)
  • arpagic
  • sare marina
  • piper negru proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bibeleskaes- Branza alsaciana:

Scurgeti branza de zer daca este netransformata.

Amestecati branza cu smantana, sarea si piperul.

Este baza garniturii Bibeleskaes.

Curatati ceapa si usturoiul.

Taiati marunt ceapa, usuturoiul si arpagicul.

O puteti pune in centrul tablei cu cele 3 garnituri in jurul ei.

Fiecare invitat isi poate compune propria branza dupa gust.

Eu am amestecat in branza doua treimi din ceapa taiata, doua treimi din usturoi si doua treimi din arpagic.

Am dat la rece 2 ore pentru ca sa se marineze bine.

Restul de ceapa, usturoi si arpagic il puteti folosi pentru decorul final sau il puteti pune la dispozitia invitatilor. 

Bibeleskaes este servita deobicei peste cartofi fierti intregi.

Curatati-i sau nu de coaja si puneti peste ei crema de branza. Decorati cu ceapa, usturoi si arpagic si serviti.

Putem pune pe masa felii de jambon sau sunca afumata si servi totul impreuna. Este o garnitura foarte buna!

Pe o tartina este deasemenea minunata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bibeleskaes- Branza alsaciana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

10.12.2018, 12:05

Rahela Velicu 1

10.12.2018, 12:24

Interesant!

dantes 1

11.12.2018, 09:59

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Trandafiri din orez cu lapte si piersici