Biscuiti cu "hainuta" de ciocolata

de deyutzky in Prajituri, 16 Mar 2012 | 1349 vizualizari

 

inspirata din reteta "Biscuiti Jaffa" by bitza...doar ca eu i-am facut simpli fara jeleu:P...sunt foarteeee buuniii...o sa-i incerc si cu jeleu :D

 

INGREDIENTE

  • Pt biscuiti :
  • 2 oua
  • sare
  • 4 linguri de zahar
  • 60 gr faina
  • esenta de vanilie
  • Pt glazura:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 3 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu "hainuta" de ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma cu putina sare, apoi treptat adaugam si zaharul si mixam bine.

Adaugam apoi esenta de vanilie si galbenusurile.

Adaugam si faina si amestecam de data aceasta cu o lingura de lemn.

Tapetam o tava cu hartie de copt si cu o lingura punem din loc in loc din aluatul rezultat.

Se coc timp de 5-7 minute la foc mare.

Dupa ce ii scoatem din cuptor se lasa la racit pana e gata glazura.

Glazura:

Intr-o craticioara punem ciocolata la topit cu laptele si amestecam pana se topeste bine. Se lasa si glazura la racit apoi se pune peste biscuiti.

Biscuitii se dau la rece pt a se intari glazura.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti cu "hainuta" de ciocolata-0
Biscuiti cu "hainuta" de ciocolata-1
Biscuiti cu "hainuta" de ciocolata-2
Biscuiti cu "hainuta" de ciocolata-3

COMENTARII (28)

angyb 1

17.03.2012, 07:39

deyutzky 1

17.03.2012, 10:37

multumesc angyb

mimmi 1

17.03.2012, 14:12

buni buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04